Adana'da okulda kendisine baskı kurduğunu iddia ettiği 14 yaşındaki Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi F.Y. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Öldürülen çocuğun, ölürken son isteğinin, 'babamı çağırın' olduğu ortaya çıktı.

Aydınlar Mahallesi 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören F.Y., 9 Mayıs'ta okulun önünden geçerken bu yıl okuldan mezun olan Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürdü. Yakalanıp tutuklanan katil zanlısı çocuk F.Y. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Arkadaş katili olan F.Y. pişman olduğunu söyledi. Dayısının yanında elektrikçi olarak çalıştığını belirten F.Y., cinayet anını şöyle anlattı:

CİNAYET ANINI ANLATTI

"İşten eve dönüyordum. Düğüne gidecektim. Mücahit yolun başında oturuyordu. Yanında bir arkadaşı daha vardı. Mücahit bana 'Gel lan buraya bahçeye gideceğiz' dedi. Ben de 'Ne oldu yine kavga mı edeceğiz' dedim. 'Bahçeye gel, seni öldüreceğim' dedikten sonra bir kaç tekme attı. Elinde bıçak vardı, korktum. Kendimi savunmak için inşaatta kullandığım bıçağı rastgele salladım. Amacım korkutmaktı, yere düşünce korkup kaçtım. Pişmanım."

'CEZALANDIRILSIN'

Öldürülen çocuğun babası Ağa ve annesi Zeliha Polatoğlu, oğullarının bıçak taşımadığını , kendi halinde iyi yetişmiş bir çocuk olduğunu belirterek, "Sanığa karşı oğulumuzun hnakaret edeceğini sanmıyoruz" diyerek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

'BABAMI ÇAĞIR'

Duruşmada tanıklar da dinlendi. Öldürülen Mücahit'i kanlar içinde yerde gördüğünü ve yanına gittiğini belirten Osman Köksal, "Başında 2 kadın vardı. Yarasına yazma bağladılar. Maktül konuşuyordu. Bana 'Babamı çağır' dedi. O sırada bir çocuk da sokağın diğer yönünde kaçıyordu" dedi. Öldürülen Mücahit'in ölürken babasını istemesi, baba Ağa'nın da, olay yerine gittiğinde oğlunun kanlar içinde olduğunu gördüğünü söylemesi mahkeme salonundakileri duygulandırdı.

AMBULANS GEÇ Mİ GELDİ?

Sanığın avukatı İsmail Demirdüzen, ambulansın olay yerine geç gelmesi ve geç müdahale edilmesi nedeniyle Mücahit'in öldüğünü iddia ederek, 112'den ihbar ve ambulansın olay yerine geliş saatinin sorulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, 112 Acil Servis'ten ihbar ve ambulansın olay yerine intikal saatinin sorulmasına karar verip duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi. 

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ