Birlik Başkanı Nihat Sözütek'in, merhum Başkan Kazım Barışık'ın vefatından sonra görevi gelmesiyle başlattığı esnaf odası nezaket ziyaretleri kapsamında sorunlarını yerinden dinlediği Adana Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı Velat Şen ile Adana Oto Center Başkanı İbrahim Öcal ve Oda Başkan Vekili Zülfükar Güneş ile Oda Denetim Kurulu Başkanı ve Site Başkan Vekili Mehmet Sami Yavuz, Adana ESOB'a geldiler.

 

Birlik Başkanı Sözütek, Başkan Vekili Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Uygunsözlü tarafından karşılanan Galerici Esnafı Başkan ve Yöneticileri'ni, Galericiler Odası Genel Sekreteri Songül Nacar da yalnız bırakmadı.

 

Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyaret ve sohbette, oto galerici esnafının çalışmaları ve sıkıntılarını anlatan Başkan Şen ve Öcal, site içerisinde halen 400 esnafın hizmet verdiğini ve şehir merkezinde ise 60'a yakın galerici esnafın  dükkanı bulunduğunu belirterek, bunların da siteye kazandırılması için başta Valilik ve Belediyeler'den destek beklediklerini söylediler.

 

Ülke genelinde, galerici ismi üzerinde olumsuz bir imaj bulunduğunu, ancak Adana'da site esnafı ile iş yapan vatandaşların memnun ayrıldığını belirten Başkan Öcal ve Şen, "Buradan alışveriş yapan vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Başta Noter ve PTT şubeleri olmak üzere gereken hizmeti, devlet yetkililerimizin desteğiyle site içerisine getirdik. Hergün enaz 100 araç satışı yapılıyor. Noterimiz şu anda Adana ikincisi durumda. Eksiklerimizin başında bir banka şubesinin site içerisinde açılması, esnafımızın kredi sorununun çözülmesi, diğeri de Oto Center'in E-5 yoluna tren yolunda yapılacak alt geçitle uluslararası yola doğrudan bağlanmasıdır. Bu konuda siyasilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile görüşüyoruz. İnşallah, sizlerin de desteğiyle bu sorunlarımızı da çözeceğiz"dediler.

 

Başkan Sözütek de, oto galerici esnafının, ülke ekonomisine küçümsenmeyecek katkılar sağladığını, bu açıdan devlet desteğini de almaları gerektiğine dikkat çekerek, "Her kesimdeki esnafımızın sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizler için de başta banka cep şubesi, ucuz kredi temini ve alt geçit konusunda yetkililer ile görüşüp, destek arayacağız. İnşallah, herşey gönlünüzce olur, bizler de sizler de mutlu olursunuz"diye konuştu.