Ziyarette Yönetim Kurulu adına söz alan AYAS Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Baş, özel eğitim kurumları olarak özel çocukların ve ailelerinin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. Adana’da 8 bin 500 özel çocuğa eğitim verildiğini açıklayan Mustafa Baş, “Ancak çocukların eğitimi kadar ailelerin de eğitimi önem taşıyor. Bizler Adana genelindeki 63 kurumla çocuklara eğitim veriyoruz. Biraz daha eğitim ve rehabilitasyon boyutunu geliştirmek istiyoruz. Eğitim verdiğimiz çocukların iki katı kadar ulaşamadığımız çocuk var. Özel çocukların ailelerinin de eğitime ihtiyacı var. Bununla ilgili çalışma yapmak istiyoruz. Bu konuda sizden destek bekliyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da engellilerle ilgili her çalışmaya desteğe hazır olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi olarak engelsiz kent hedefine ulaşma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Zihni Aldırmaz, “Resmi kurumları, her iş yerini engelsiz yapmak istiyoruz. Okullar ve ibadethanelerde çalışma yapıyoruz. Bu bir gönül işidir, yaşam biçimidir. Sizlere her zaman desteğe hazırım” şeklinde konuştu.