Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli subay ve subay eşlerine “Alevi” fişlemesinin yapıldığı ortaya çıktı. Fişlenen 65 kişi arasında bir de MİT mensubu bulunuyor.

Aydınlık Gazetesi’nin iddiasına göre Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli subay ve subay eşlerine “Alevi” fişlemesinin yapıldığı ortaya çıktı. Fişlenen 65 kişi arasında bir de MİT mensubu bulunuyor. Kaynağı belli olmayan fişleme listesindeki isimlerin İzmir’de görülen “Askeri Casusluk” davası kapsamında hedef alınması da dikkat çekiyor. Listede adı geçen 10 kişi tutuksuz, 2’si de tutuklu olarak bu dava kapsamında yargılanıyor. Listedeki diğer isimlerin sanık ya da şikayetçi olmamasına rağmen bütün özel bilgileri iddianamede deşifre ediliyor.

Fişlemeleri yaptığı iddia edilen ve aynı dava kapsamında yargılanan 11 kişi suçlamaları reddediyor. Fişlenen bazı subayların avukatı Aykanat Kaçmaz, Alevi olmayan müvekkilinin de “Alevi” diye fişlendiğini belirtiyor. Avukatlar ısrarla, “Listede adı geçen herkesin Askeri Casusluk davası kapasamında hedef olduğu fişlemeleri kimler yaptı?” sorusunun yanıtını arıyor.

Kaynak: Aydınlık Gazetesi