İlahiyatçı-yazar ve sunucu Ömer Döngeloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta İlahi sanatçısı Ender Tekin ise söylediği ilahilerle salonu dolduran misafirlere duygu dolu anlar yaşattı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, konferansa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Çetiner, konuşmasında bin yıllık kardeşliğin bozulmasına, nifak tohumlarının ekilmek istenmesine MHP olarak asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Türk; Anadolu topraklarında bin yıldır aynı ailenin ferdi olarak yaşayıp kaynaşmış unsurların ortak adıdır. Bu topraklarda yaşayan insanlar, Sivas’ın doğusuyla batısını ayırmadan yüzyıllar boyu kardeşlik ve dayanışma hukuku içinde yaşamış, hemhal olmuştur. Aynı türkülerle duygulanmış, aynı ağıtlarla matem tutmuştur; evlatları aynı ninnilerle büyümüştür. Bu sosyolojik ve kültürel gerçekleri inkâr eden bölücülere inat, bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir” dedi.

Programa gösterilen yoğun ilgi, konukların bir bölümünün konferansı salon dışından takip etmelerine neden oldu.“İnsanlık, Efendimizin öğretisine muhtaçtır” diyen Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu ve öğretim sisteminden örnekler aktardı. O’nun çocukluk dönemindeki ortamı ve şartları değerlendiren Döngeloğlu, Peygamber Efendimizi doğru anlamak gerektiğini vurguladı. Döngeloğlu, “Peygamberimiz hayatında bir kez bile tokat atmadı ama günümüzde insanlar her gün çevresine şiddet uyguluyor. O’nun öğrettiklerinin uygulanmaması üzücüdür. Peygamberimiz bizim neyimiz olur? O bizim Peygamberimiz ise, bu yapılanlar neyin nesidir?” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin annesi Hz. Amine’nin söylediği “Her taze bayatlar; her başlayan biter; her yeni eskir; her güzel çirkinleşir. Ezelî ve ebedî olan sadece Allah’tır” sözleri, salonda duygulu anlar yaşattı.

İlgiyle dinlenen konferans, Döngeloğlu’nun hayır duaları arasında coşkulu alkışlarla sona erdi. Program sonunda Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi hareketin aksakallısı olarak çağrılan EbuBekir Kul, tarafından Ömer Döngeloğlu’na plaket takdim etti.

Programa MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Mehmet Ali Arslan, Ceyhan Belediye Başkan aday adayları, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.