Törene Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gazi Demir, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, dönem birincisi polis memuru Necat Erensoy mezunlar adına bir konuşma yaptı. Erensoy’un yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından ise okulu dereceyle bitiren ilk öğrenci, diplomalarını ve hediyelerini Vali Demirtaş’ın elinden aldı. POMEM Müdürü Naim Cengiz’in ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş konuşmasının başında, 76 farklı ilden gelerek dört ay süren zorlu bir eğitimi geride bırakan ve bugün ömür boyu sadık kalacakları yeminlerini ederek polis teşkilatına katılacak tüm öğrencileri tebrik ettiğini dile getirdi. 

İNSAN ODAKLI EMNİYET TEDBİRLERİ, GÜVENLİK HİZMETLERİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Güvenlik ve kendini güvende hissetme duygusunun insanoğlunun en önemli içgüdülerinden biri olduğuna değinen Vali Demirtaş, “Bunu sağlamak için geçmişte şehirleri surlarla çeviren medeniyetler, bugün yerini teknolojinin sağladığı imkânlara ve akıllı güvenlik sistemlerine bırakmıştır. Bununla birlikte insan odaklı emniyet tedbirleri, güvenlik hizmetlerinin olmazsa olmazıdır. Bu bağlamda değerlendirdiğimizde ülkemiz; doğuyla batının, kuzeyle güneyin kesiştiği stratejik konumuyla, güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede alınması icap eden, kritik bir coğrafyada yer almaktadır. Bugün gerek sınırlarımızın içerisinde, gerekse sınır ötesinde terör unsurlarıyla, düzensiz göçle, kaçakçılıkla, uyuşturucu ticaretiyle kısacası suç ve suçlunun her türüyle yoğun bir mücadele yürütüyoruz.” dedi.

Suç ve suçluyla sürdürülen bu amansız mücadelenin başarıya ulaşmasının hem teknolojik hem de beşeri kabiliyeti yüksek bir emniyet teşkilatıyla mümkün olacağına değinen Vali Demirtaş, “Bu anlamda son 17 yılda devletimizin ve hükümetimizin güvenlik alanında yerli ve milli teknolojiye yaptığı yatırımın olumlu katkılarını bugün hep birlikte görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘kötü komşu ev sahibi eder’ atasözüyle her vesileyle altını çizdiği üzere ülkemiz, bu alanda da kendi göbeğini kendisi kesmiştir. İHA’larla, SİHA’larla, yerli üretim füzelerle ve bunları kullanacak insan kaynağıyla Türkiye, bölgesinin en güçlü aktörü olduğunu dosta düşmana kabul ettirmiştir. Bugün bölgemizde söz sahibi olmamızın, terörle mücadelede elde ettiğimiz başarının yegâne sırrı budur.” dedi.

İNSANIMIZ; BİZİM İÇİN EN KIYMETLİ, EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZDIR

Konuşmasının devamında genç polislere seslenen Vali Demirtaş, “İşte bugünden itibaren sizler de bu imajın, ‘Güçlü Ülke Türkiye’ profilinin devamlılığı ve tüm dünyaya gösterilmesi için gece gündüz demeden çalışacaksınız. Sadece suçu ve kötülüğü, kin ve nefreti önlemek için değil; huzur ve emniyeti, iyilik ve güzelliği insanlar arasında tesis etmek için de çalışacaksınız. Görevinizi icra ederken medeniyetimizin bizlere miras bıraktığı değerlerden zerre miktarı sapmayacaksınız. Bilmelisiniz ki insanımız, bizim için en kıymetli, en değerli varlığımızdır. Onları kıracak, üzecek, rencide edecek tavır ve davranışlardan uzak duracaksınız. Bizi büyük millet, güçlü devlet kılan en önemli özelliğimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olduğunu bir an olsun unutmayacak; bunları kuvvetlendirecek sebepleri çoğaltmanın yollarını arayacaksınız.” şeklinde konuştu.

TEK BAĞINIZ, TEK BAĞLILIĞINIZ AZİZ MİLLETİMİZE VE YÜCE DEVLETİMİZE OLMALIDIR

Genç polislere meslek hayatlarında durgunluğa asla yer vermemesi tavsiyesinde bulunan Vali Demirtaş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kendinizi sürekli yenilemelisiniz. Kendinize hedefler belirlemeli, hedefe ulaşmada önünüze çıkan engelleri, azim ve kararlılıkla ortadan kaldırmalısınız. Zaman içerisinde farklı makam ve mevkilere yükseleceksiniz. Taşıyacağınız en büyük rütbenin, geleceğiniz en yüce makamın “İyi insan, iyi polis” ifadesinden geçtiğini aklınızdan asla çıkarmayın. Dolayısıyla mesleğinizi bu doğrultuda icra edin ve bu istikametten katiyen ayrılmayın. Mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet, kötülüklerle mücadele ve nihayetinde şehadete açılan bir kapısının olduğunu unutmayın. Safınızın, milletimizin safı; tarafınızın, devletimizin tarafı olduğunu meslek hayatınız boyunca düstur edinin. Zira bizim için aslolan asil milletimizdir, aziz vatanımızdır, şanlı devletimizdir, ay yıldızlı al bayrağımızdır. O nedenle FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi illegal yapılarla ilginiz, iltisakınız kesinlikle olmamalıdır. Tek bağınız, tek bağlılığınız aziz milletimize ve yüce devletimize olmalıdır.

Biliniz ki bu vatan, bu millet, bu bayrak, bu devlet sizlere emanettir. Bu emanetleri canınız pahasına korumak sizlerin, bu mesleğe gönül verenlerin asli görevidir.”

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından mezuniyet töreni, öğrencilerin meslek yeminlerini edip kep atmalarıyla son buldu.