Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren konularda düzenlediği etkili seminer, panel ve toplantılarla bilinen İMO Adana Şubesi, yine önemli bir konuyu gündeme taşıyor. İMO Adana Şubesi, kentsel dönüşüm sürecinde riskli bina tespiti ve sorunlarına ilişkin bilgi almak isteyen, sorunları ve soruları olan tüm Adanalıları, panelin yapılacağı 1 Aralık Salı günü saat 14.00’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’ne davet etti.

Kentsel dönüşüm ve riskli bina tespit süreci ile ilgili önemli bilgi ve birikimine sahip İMO İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü M. İskender Özdemir ile İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak panelde konuşmacı olarak yer alacak. Konuşmacılar, konuyu detaylarıyla değerlendirecek ve panele katılan Adanalıların tüm sorularına yanıt vermeye çalışacak. Adanalıların sorularını rahatça sorabilmesi için panelin forum bölümü uzun tutulacak. Panelin Moderatörlüğünü yapacak olan inşaat mühendisi Mustafa Çampınarı, İMO Adana Şubesi’nin Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanlık görevini de yürütüyor.

Konunun önemli dört uzmanını bir araya getirerek, Adanalılar için sağlıklı, doğru, birinci elden bilgi akışı sunmayı hedefleyen panelle ilgili açıklama yapan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, “Bilindiği gibi kentsel dönüşüm ve riskli yapı süreçleri uzunca bir zamandır kamuoyunun gündeminde. Barınma hakkıyla ilgili olduğundan vatandaşlarımızın da oldukça yakından ilgilendiği bir konu” dedi.

ADANA İÇİN ÖNEMLİ BİR KONU

İMO Adana Şubesi olarak, konuyla ilgili soruları, sorunları olan çok sayıda vatandaşla karşılaştıklarını dile getiren Biçer, şunları söyledi:

“Riskli yapı tespiti süreci ile ilgili olarak İMO Adana Şubemize bilgi almaya gelen çok sayıda hak sahibi oldu. Konuyla ilgili soruların, sorunların oldukça fazla olduğunu bizzat deneyimledik.  Riskli bina nedir? Kira yardımı alacak mıyız? Alacaksak ne kadar? İtiraz etme, dava açma hakkımız var mı? Binamızı yıktırmayıp güçlendirebilir miyiz? Binamızda çoğunluk sağlayamazsak ne olur? Binamız biz istemesek de yıkılır mı? Bunlar ve benzeri sorularla sıkça karşılaştık, karşılaşmaya da devam ediyoruz.  Hak sahipleri, haklarını koruyamamanın endişesi içinde sürecin işleyişine ilişkin haklı olarak doğru ve detaylı bilgiye sahip olmak istiyorlar. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak kamusal sorumluluğumuz gereği hem mesleğimizi hem de vatandaşın barınma hakkını doğrudan ilgilendiren riskli bina tespit süreci ve sorunlarıyla ilgili bilgilendirmenin yapılacağı, sorunların ve soruların dile getirileceği bir panel düzenleyerek bilgiye ihtiyaç duyanlara destek olmak istedik.

Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü sürecin önemli bir parçası.  Riskli yapıların tespiti, itiraz süreci,  yıkım süreci, anlaşma süreci aşamalarının işleyişlerinde yetkili ve karar verici idare. Bu nedenle konuyla ilgili bilgilendirme panelinin Müdürlükle birlikte yapılmasının, panelin verimliliğine önemli katkı sağlayacağını düşündük. Panelimizi İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çevre Şehircilik Adana İl Müdürlüğünün ortak çalışması ile düzenliyoruz.”

Biçer, tüm Adanalıları ve basın mensuplarını, panelin yapılacağı 1 Aralık Salı günü saat 14.00’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’ne davet etti.