Adanahabermerkezi.com
Bilal Uludağ Başkanlığındaki oturumda, taşeronda çalışan içşilerin, kadroya alındıklarında Belediyede çalıştırılması için bir prosedür daha tamamlandı. Mecliste oy birliğiyle alınan kararla, kanunun verdiği geçici yetkiyle Taşeron işçilerin Belediyede kadroya alındıklarında çalıştırılacağı şirket kurulumu kanunen tamamlandı. Kurulan şirkette sadece personel çalıştırılabilecek. Bu şirket daha önce taşeron işçilerin Belediyede kadroya alınmasıyla ilgili teknik mevzuata uygunluk nedeniyle gerçekleştirildi. 
Ayrıca yine Şubat ayı Meclis gündemine gelen Sarıçam İmar A.Ş.'nin sermaye artırımı teklifi de komisyonda görüşülerek gündeme geldi.Komisyon, Belediyenin Sarıçam İmar A.Ş.'nin 250 bin TL olan sermayesini 250 Bin TL arttırılarak 500 Bin TL'ye yükseltilmesini onayladı. Gündeme gelen komisyon raporuda Mecli üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Sarıçam İmar A.Ş.'nin sermayesi 250 Bin Tl arttırılarak 500 Bin Liraya yükseltildi. 
Yine komisyonda görüşülerek karara bağlanan madde ile Sarıçam'da bulunan Ana-Bacılar konukevindeki 3 oda kreşe dönüştürülecek. Kreşin teşrifi Sarıçam Belediyesince, öğretmenleri ise Büyükşehir Belediyesince sağlanacak. Böylece Sarıçam'da ciddi eksikliği bulunan kreş konusunda bir nebze olsun rahatlama sağlanmmış olacak. Kreş için çocuklarını vermek isteyenler içinde kriter oluşturuldu. Bu kritere uyan Belediye ve Devlet Memurları ile vatandaşlar çok uygun fiyata çocuklarını bu kreşe verebilecekler. 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mecliste ayrıca gündeme gelen 1/1000'lik planların 5 binlik planlara uygun hale getirilmesi, İmar planı değişiklikleri teklifleri komisyona sevk edildi.