Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle müdürlüklerden alınacak ve proje yapmaya (yazmaya) istekli toplam 25 kişi bu eğitimi alarak, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Böylesine önemli bir alan olan Proje eğitimine personelin ihtiyacı vardı. Eğitim sonucunda personelimizin Proje Yazma ve Uygulama kapasitesi artacaktır. İlçemiz için ulusal ve uluslararası hibe projeleri hazırlama adına çaba sarf edilecek böylece yeni projeler ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla da ilçemize daha güzel hizmetler sunma şansımız olacak.” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, proje kapsamında 5 gün sürecek olan eğitimlerin 2 grup halinde verileceğini belirterek, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimin içeriğini ise şöyle açıkladı:

“ÇKA destekleri hakkında bilgi ve ajansın proje hazırlama teknikleri, iş fikirlerinin projelendirilmesine yönelik bilgilendirme.  Hakem heyetinin bakış açısı konusunda bilgi verme. Proje geliştirme süreçlerine ilişkin önemli hususların öğretilmesi,  proje iş paketlerini hazırlanma grup çalışmaları. Proje bütçe tablosu hazırlama teknikleri. Harcama usulleri, grup çalışmaları, taslak proje hazırlama. AB ve hibe projeleri hakkında bilgilendirme, ulusal teşvik ve ödüller hakkında bilgilendirme ve grup çalışmaları.”

Başkan Uludağ, bu konuda kendilerine destek olan Çukurova Kalkınma Ajansına ve emeği geçen çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti