Başkan Bilal Uludağ,  burada yaptığı konuşmada Sarıçam’ın, Adana’nın gelişmeye açık tek bölgesi olduğuna işaret ederek “Sarıçam, sınırları içerisinde halen bulunan ve önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecek olan yeni kurumlarıyla Adana’nın sosyokültürel alandaki lokomotifi durumundadır. Geleceğe hep umutla bakan vatansever insanları, coğrafi güzellikleri ve zengin doğal bitki örtüsüyle adeta ‘cennetten bir köşedir’ Sarıçam.” dedi.

Başkan Uludağ, Sarıçam’ı geleceğe taşıyacak bir kurumsal kimliğin inşası için ilk ve en önemli adımı attıklarını belirterek, “ Türkiye’de hiçbir belediyede yapılmayanı yaptık. Milli birliğimizin sembolü Türk Bayrağımızı kurumsal logomuza gururla yerleştirdik. Tarih, kültür ve sanata verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak Sarıçam’ın doğal güzelliklerini öne çıkaran ‘Bilinmeyen Sarıçam’ temalı bir fotoğraf sergisi ve albümü hazırladık. Sarıçam Şehir Kitaplığı yine bu süreçte başlayan bir kültür hamlemiz oldu. Hazırladığımız yayın dizimiz ile milli ve manevi değerlerimiz başta olmak üzere edebiyat, sosyal, kültürel ve tarihi içeriklerde her yaştan Sarıçamlının büyük ilgi ve alaka göstereceği eserler yayınlanmaya başladık. ‘Portakal Çiçeği’ isimli dergi Sarıçam’ı merkeze alan bir şehir kültürü dergisi olarak bizlere yeni bakış açıları kazandırmıştır. Biz hizmet için yola çıkarken, şehrin makus talihini yenip, yeni bir Sarıçam Tarihi yazmaya söz vermiştik. Şimdi Sarıçam’ın geçmiş yüzyıllardaki tarihi yazdık, hizmet anlamında da tarih yazmaya ve milletimizin gönlünü kazanmaya devam edeceğiz inşallah. Sarıçam Kent Konseyi’miz; merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu bir çatı olacaktır.

Daha sonra divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Gazeteci ve Televizyoncu Yüksel Evsen seçildi. Kâtip üyeliklere de Emin Sarı ve Bülent Yavuz getirildi. Ardından seçimler yapıldı. Sarıçam kent Konseyi yönetim listesi oylandı. Daha sonra Avukat Yusuf Özer salonda bulunanların önerisi ile başkanlığa aday gösterildi yapılan oylamada oy çokluğu ile başkan seçildi. Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Avukat Yusuf Özer yaptığı teşekkür konuşmasında kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini söyledi. Bu kent konseyinin kentin tüm dinamiklerini bir araya getirecek çatı kuruluş olduğuna işaret eden Özer, “Sarıçam ilçemizde en önemli toplumsal kuruluş olarak, halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı çözümlerin üretildiği, düşüncelerin yönetimlere aktarıldığı demokrasi platformu olacaktır.” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek ise yaptığı konuşmada toplumsal gelişmenin birlikte olmayı ve düşünceyi birlikte hayata geçirmeyi gerektirdiğine dikkat çekerek, “Birlik ve Beraberlik anlayışı ile Sarıçamı daha ileri noktalara taşıyacak yeni konseyde görev alan arkadaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

Divan Başkanı Yüksel Evsen ise Sarıçam Kent Konseyi’nin Sarıçam’da çıtayı yükselteceğinin bu programda ortaya çıktığını söyledi. Hor ve öksüz kalmış Sarıçam’ın kent konseyinin katkısı ile belli bir yere geleceğine inandığını belirten Evsen, “Hastanesi, Postanesi, Bankası, Tiyatro Salonu olmayan Sarıçam, Çukurova Üniversitesi, İkinci Üniversitesi ve yeni yapılmayan başlayan Stadyumuna rağmen  fakir kalmışlığını Kent Konseyi’nin öncülüğünde aşacaktır.” Diye konuştu.

SARIÇAM KENT KONSEYİ’NİN GÖREVLERİ NELER OLACAK?

1- Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamaktır.

2- Sürdürülebilir Gelişmenin sağlanması ve bu konuda ortaya çıkan problemlerin çözümüne yönelik planların hazırlanması ve uygulanmasını sağlamaktır.

3- Sarıçam’a ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm ilçemizi kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasında katkıda bulunmaktır.

4- Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcıların, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmektir.

5- Sarıçam’ın kent kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmektir.

6- Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmaktır.

7- Sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemektir.

8- Sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmaktır.

9- Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamaktır.

10- Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmaktır.

11- Kent konseyinde oluşturulan ve üzerinde karara verilen her türden görüşün değerlendirilmek üzere belediyemiz idaresine ulaştırılmasını sağlamaktır.