Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Başkan Bilal Uludağ, Başkan Yardımcıları Halit Boz, Hasan Aydınlı, Mustafa Pekel, Birim müdürleri,
Segar Mühendislik ve Havacılık şirketi temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bilal Uludağ,  İlçelerinde yaşanan Mania engelinin kalkmasına için düzenlenen bu bilgilendirme toplantısının önemine dikkat çekerek,”Bilindiği üzere belediyemiz İncirlik Hava Üssü içinde barındırmakta. Bu nedenle uçuş güzergâhı üzerinde yer alan ilçemizde imar çalışmalarının önünün açılabilmesi için Mania sorununun çözümü gerekmekteydi.


Belli bir noktaya geldi. Bizlerde Mania uçuş yüksekliğinin çözümü için gerekli olan adımları attık. Milli Savunma Bakanlığı ve NATO İncirlik Üssü olurlarıyla gölgeleme çalışmaları iznini aldık. Bu anlamda firma yetkilileri çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.  Öncelikle vatandaşlarımıza ve yatırımcılara hayırlı olsun.” dedi.

Firma yetkilisi Naci Dikbaş, havaalanlarının bulunduğu her bölgede doğal mania sorununun bulunduğuna dikkat çekerek, çalışmaların bir kısmının tamamlandığını söyledi. Naci Dikbaş, 2. kısım çalışmalarının da en kısa sürede bitirileceğini ifade ederek,  Mania çalışmaları hakkında katılımcılara bir de sunum yaptı. Toplantı sonunda ise çalışmaları sonuçlandırılanlara belgeleri takdim edildi.