Asım Savaş Spor Salonunda gerçekleşen konferans Dünya Kuran Okuma birincisi Ali Güven hocanın Kuran-ı Kerim Okuması ve Başkan Ahmet Zenbilci’nin selamlama konuşması ile başladı. Başkan Ahmet Zenbilci, Sarıçam’da belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halkın sosyal ve kültürel ihtilaçlarının karşılanması için de çalıştıklarını belirterek, “Bugün Peygamberimize dair, İslama dair söylenecek sözleri bizlere anlatması için Nihat Hatipoğlu hocamızı davet ettik.” dedi.

Başkan Zenbilci, daha sonra şunları söyledi: “İslam dininin nasihat olduğunu sürekli anlatılması ve okunması gerekir diye tabir edilir. Bizim hayatımızı kurtaracak, hem dünyada ve hem ahirette Allah ve Resul sevgisidir. Bizi Allah resulüne ve götürecek. Kuranı kerimin ışığında Allahın yoluna götürecek olan bu yolda bize rehberlik edeceklere selam olsun. Bu güzel şehirde bir beş yıl daha görev aylam için ilçe teşkilatımıza başvurduğumuz bir gündü. Yarap bize hayır murat et, nefsimize uymaktan, millete saygısızlık yapmaktan muhafaza eyle diye dua ediyorum. Ayrıca bana her zaman sahip çıkan eşim Ayşe hanım ve çocuklarıma, mesai arkadaşlarıma ve Sarıçamlılara teşekkür ediyorum. Rabbim bizi her türlü kazadan, beladan ve iftiraya uğramaktan muhafaza eylesin.”


Nihat Hatipoğlu ise konferansa hicri yıl başına dikkat çekerek muharrem ayına girileceğini söyledi. Muharrem ayı başında Hz. Ömer’in şehit edildiğine, Hz. Muhammed’in (SAV) Mekkeden Medine’ye hicret ettiğini söyledi. Hatipoğlu, Muharrem ayanın tarihteki İslam dini açısından önemini anlattıktan sonra Peygamber Hz.Muhammed’in ailevi, sosyal ve beşeri hayatından örnekler sundu. Kendi annesi ile olan diyalogunu da anlatan Prof. Dr. Hatipoğlu, dünya hayatının gelip geçici olduğunu bu nedenle bu toplantıya katılanların evlerine döndükten sonra ibadetlerine dikkat etmeleri gerektiğinin farkına varmalarını söyledi.  Bir kez daha kendi ibadet hayatlarını gözden geçirmelerini isteyen Hatipoğlu, Allah’ın huzuruna eli boş gitmemek için namaz kılmayanların bu akşam namaza başlamalarını önerdi. Hatipoğlu konuşmalarını dua ederek tamamladı.

Konferansın ardından Başkan Ahmet Zenbilci, Hatipoğluna bir çini vazo hediyesi verdi. Konferansa AK Parti ilçe Başkanı Cengiz yalman, MHP ilçe Başkanı Mehmet Koca , il ve belediye meclis üyeleri ile binlerce kişi katıldı. Salonun dolması nedeniyle vatandaşlar konferansı bahçeye kurulan sine vizyon ile izledi.

 

Bu arada Prof. Nihat Hatipoğlu, Başkan Ahmet Zenbilci’yi belediyede ziyaret etti. Başkan Zenbilci, Hatipoğlu’na belediye hizmet bunası ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.