Saygıdeğer mesajında; “Yarın ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutlayacağız.

 23 Nisan 1920,yüce milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ana fikri ile yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. 

Kurtuluş Savaşımızda, dünyaya yüce önder Atatürk tarafından ezilen uluslara örnek olacak bir ders verilmiştir  “Milli egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.”   Bu gün, ulusun kendini yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk tarafından bugünün küçükleri, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve neden kaybedilmemesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamaları için çocuklarımıza bayram olarak adanmıştır.

Sadece bizim çocuklarımıza değil, dünya çocuklarına armağan edilen, tek çocuk bayramı olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu misyonuyla da Türkiye Cumhuriyeti olarak dünya barışına en önemli katkımızdır.  Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Gazi Meclis üyelerini saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.