Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün kentsel dönüşüm çalışmalarında reklam yapmaktan öteye geçemediğini belirtti. Bey Mahallesi Muhtarı Mahmut Özbingül ve Barbaros Mahallesi Muhtarı Mehmet Faik Ertem’in kentsel dönüşüm serzenişlerine dikkat çeken Anafarta, Belediye başkanının gezdiği sergileri bile reklam malzemesi yapmasına tepki gösterdi.

 

Seyhan'daki kentsel dönüşüm uygulamalarının amacı dışına taştığını ifade eden Anafarta, "Bey mahallesi muhtarı sayın Özbingül'ün dediği gibi bir yangın ya da doğal afet esnasında araçla girilemeyecek mahalle ve sokaklar mevcutken geniş ve ferah ortamlar yerine taşı taşın üstüne koyarak kentsel dönüşüm yaptığını sanan Azim Öztürk'ün kamuoyuna açıkladığımız sorularımıza yanıt vermesini bekliyoruz. Kendisini yine kendisinin belirleyeceği bir TV kanalında tartışmaya davet ediyoruz" dedi. Anafarta, Azim Öztürk’ün reklam belediyeciliğine dayalı bir yönetim anlayışı sergilediğini vurguladı.

 

ANAFARTA, AÇIK OTURUMA DAVET ETTİ

 

Azim Öztürk'ün gezdiği bir sergiyi bile kentsel dönüşüme malzeme yapma gayretinin iyi okunması gerektiğini kaydeden Anafarta, şunları söyledi: "Sayın Öztürk'ün bir sergi açılışında vatandaşların isteğini ilginç bularak hemen haber yapma hevesine şahit olduk. Vatandaşımız çok haklı sebeplerle 'bizim evimizi de yıkın kentsel dönüşüm yapın' diyebilir. Bunu söyleyen vatandaş doğru söylemiş. Çünkü kentsel dönüşüm yıkmadan yapılmıyor. Fakat bu vatandaşımız bu kentsel dönüşüm projesinin tecrübesini daha yaşamamış bir vatandaşımız. Biz, bu tecrübeyi yaşayan vatandaşlarımızla ve gerek yurtdışında gerek yurtiçinde uzmanlarla görüşüp komuoyuna açıkladığımız 16 sorumuza nedense Azim Öztürk cephesinden bir cevap alamadık. Şimdi sergide olmadığım için üzülüyorum. Demek ki sayın Öztürk, halkı unutmuş, gezdiği sergilerde sorulara cevap veriyor. Nedense, halkın ve gerçek uzmanlarla hazırladığımız 16 soruya cevap alamıyoruz. Sorduğumuz sorular Azim Öztürk'ü mutlu etmemiş olabilir. İster muhalif deyin ister ne derseniz deyin, başkanın 16 sorunun altında kaldığını ve geri kalan herşeyin reklam olduğunu bu memleketin genci olarak üzülerek belirtmeliyim. Ve bu konu da haklılığımız halk tarafından büyük destek görmektedir. Sorularımızı ve kentsel dönüşümü tartışmak için kendisinin seçeceği bir TV kanalında gerçekleşecek programa hazır olduğumuzu da eklemek istiyorum."

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ