Diyanet İşleri Başkanlığının taşraya gönderdiği yönerge doğrultusunda Kur’an Kurslarındaki müfredatta ona göre şekillendi. Bu son müfredat çerçevesinde Seyhan Müftülüğü geçen yıldan itibaren tüm Kuran Kurslarında 3’ lü vardiya eğitim sistemine geçmiştir.

Müftü Halil Uzun’un Seyhan da göreve başlamasıyla büyük ilmek kat eden Kuran Kurslarının sayısı bu gün itibariyle 112 ye, Sınıf Sayısı 316 ya, Öğrenci Sayısı 7500 e ve 3 yıl önce 37 olan Öğretici sayısı bu gün 223 ü bulmuştur. “Her Mahalleye değil, Her Sokağa, Her Caddeye Bir Kuran Kursu” sloganıyla hareket eden ve bunu kendine hedef edinen Seyhan Müftülüğü personeliyle beraber Adana halkından ve özellikle Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’ tan büyük destekle hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. Bugün itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığının Okul Öncesi Din Eğitimi (Kreş) Projesi çerçevesinde Seyhan Müftülüğünden istenilen 2 Kurs hazır hale gelerek hizmete sunuldu.

Kıbrıs Şehitleri Kuran Kursu uhdesinde hazır hale getirilen Kreşin açılışına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali yardımcısı Azmi Yeşil, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Adana Müftüsü Arif Gökçe, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, çevre İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, basın Mensupları, Mahalle sakinleri, Din Gönüllüleri ve çok sayıda Adanalı programa yoğun bir şekilde iştirak etti. Mithatpaşa Camii İmam-Hatibi Bekir Gildir’ in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından minik öğrenciler protokole şiir ve ilahi sundular. Açılış konuşmasını yapan Seyhan Müftüsü Halil Uzun “ Bugün Seyhan’ımızda tarihi bir günü yaşamaktayız. Allah’a binlerce hamd olsun. Başkanlığımızın talimat ve projeleri doğrultusunda bu gün Adana’mıza ilk resmi Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşini açıyoruz. Personelimiz ve Cemaatimizle beraber gece-gündüz demeden çalışmanın semeresini bugün Rabbim bizlere lütfetti hamd olsun. Kuran Kursu sayımız neredeyse artık haftalık değişmektedir. Yani neredeyse her hafta bir Kuran Kursu açmaktayız. Eğer Kur’an Kurslarımızın sayısı bu denli artıp 110’ları geçtiyse, Sınıf sayımız 320 lere dayandıysa, Öğrenci sayımız 8000 sınırına yaklaşmışsa biz bu gücü önce Cenab-ı Allah’tan ve sonra tüm samimiyetimle ve imanımla konuşuyorum ki çok muhterem ve çok değerli, tüm çalışmalarımızda bizi motive edip teşekkür eden, bizzat katılımları ile tüm hizmetlerimize maddi ve manevi destek veren Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’tur. Ben huzurlarınızda Kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Allah bereketli huzur dolu görevler ihsan eylesin. Yine il Müftümüzden, Vali Yardımcımızdan ve Seyhan Kaymakamımızdan da Allah Razı olsun” dedi.

Adana il Müftüsü Arif Gökçe Diyanet İşleri Başkanlığının Kuran Kursları ile ilgili son dönemde yaptığı değişikliklerden bilgiler sunduktan sonra şunları söyledi “Diyanet İşleri Başkanlığının Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi Türkiye’nin 10 Vilayetinde Adana da içinde olmak üzere Pilot olarak hizmete sunulmuştur. Adana ilimize de 5 kontenjan ayrılmış olup bunlardan 2 si Seyhan ilçemize, 2 si Yüreğir İlçemize ve 1 i de Çukurova İlçemize olmak üzere toplam 5 yerde Kreşlerimiz hizmet vermektedir. Emeği geçen herkese İlçe Müftümüze teşekkür ediyorum” dedi. 

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmasında çocuklarımıza Din Eğitimi sunmak çok önemli bir görevdir. Bunu Müftülerimiz personelleriyle beraber çocuklara, gençlere, yaşlılara, Camide veya Kuran Kursunda sunmaktadırlar. Ve bu hususta daha fazla gayret göstermek gerekmektedir. İki günü bir olan ziyandadır, mübarek cümlesini unutmamalıyız ve ona göre daha çok, daha çok çalışmalıyız. Çocuklarımıza çocuk yaştayken Din Eğitimi vermek onların ilerde topluma, vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesini sağlayacaktır. Görüyorum ki bu gün burada Din Eğitimi Kreşi açılması vesilesiyle Mahalle halkımız bu sevince ortak olmak maksadıyla gelmişlerdir. Bu hizmetler arz talep meselesidir. Marifet iltifata tabiidir. Sizler Fatih Mahallesi sakinleri olarak bunu istediniz talep ettiniz bu gün bu Din Eğitimi Hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Bu hizmetin meydana gelmesinde emeği olan İlçe Müftümüze, hocalarımıza, hayırseverlere herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı ve mübarek etsin” dedi.

Daha sonra Kozan emekli Müftüsü Mehmet Asım Ünsal Hocaefendi programın duasını yaptı. Duadan sonra Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a, Vali yardımcısı Azmi Yeşil’e ve İl Müftüsü Arif Gökçe’ye birer buket gül takdim ederken Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’ta minik öğrencilere ayrı ayrı Ay Yıldızlı bayrağımızı hediye etti. daha sonra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere protokol ve katılımcılar Kreşin kurdelasını keserek hizmete sundular Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Kreşin tüm sınıflarını ayrı ayrı gezerek çocuklarla zaman zaman şakalaştı. Kreşi gezen Vali Coş ve beraberindekiler üst katlarda yetişkinlere yönelik eğitim ve öğretime devam eden sınıfları ayrı ayrı ziyaret etti. kursiyerlerle sohbet etti.