Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ve Hayvanseverler Topluluğu (HTS) gönüllüleri, Adana’nın merkez Sarıçam İlçesinde bulunan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Doğu Sanayi Bölgesinde bulunan sokak hayvanlarına kuru mama, tavuk ve su vererek aç-susuz kalmalarını önlediler.

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı şu günlerde aşırı sıcakların insanlar kadar hayvanları da etkilemeye başladığını kaydeden, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Başkan Yardımcısı ve DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Yağmurların kesilmesi ve gölgedeki sıcaklığın 40 dereceyi aşması hayvanları da bunalttığını söyledi.

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çıtırık, hayvanlarında insanlar gibi sıcaktan etkilendiğinin unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Herkesi evinin önüne, damına veya balkonuna bir kap içinde su koymaya çağıran Nesrin Çıtırık, "Biz insanlar sıcak havada nasıl bunalıyorsak, hayvanlarda aynı şekilde güneşten çok etkileniyor. Evinizin önüne koyacağınız bir kap suyla birçok hayvanın hayatını kurtarabilirsiniz. Herkesi birkaç hayvanın canını kurtarmaya çağırıyoruz. Kapımızın önüne Sokak hayvanlarıiçin bir kap su bırakırsanız bir nebze olsun sokak hayvanlarımıza destek olmuşoluruz.” Dedi.


Hayvanlar İMDATT diyor!

Yüz yılın en sıcak yaz’ının yaşandığına dikkat çeken Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının da yaşamın bir parçası olduğunu belirtti. Çıtırık, “Yüz binlerce çaresiz hayvanlar, dağlarda, kırsalda, yaban hayatında, belediye bakımevleri, petshoplar, üretim çiftlikleri, hayvanat bahçelerinde tel kafesler arkasında, beton ve demire teslim olmuş şehirlerin sokaklarında, bir yudum su bulamadıkları için, sıcaktan kavrularak acı içinde ölüme teslim oluyorlar...!! Halkımıza da rica ediyoruz; onlar da mahallelerde belli noktalara kullanmadıkları kapların içine su koyarak, hayvanların yaşam haklarını korusunlar.” Şeklinde konuştu

 

Gönüllü hayvanseverlerin de katıldığı mama dağıtım organizasyonunun periyodik hale getirileceğine dikkat çekilerek, sıcak yaz aylarında sokak hayvanların susuz ve aç kalmaması için her türlü imkânının seferber edileceği bildirip hayvan sever vatandaşlara da çağrı yapılarak, mama desteğinin alınabileceği vurgulandı.

Sokak hayvanları için gönüllülerce yapılan yemek ve su verme çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, “Şu anda çaresiz ve yardıma muhtaç durumda olan sokak hayvanlarına gönüllülerimiz ve vatandaşlarımız elbirliğiyle yardımcı oluyor, onlara yemek ve su vererek aç kalmamalarını sağlıyor. Kapımızın önüne Sokak hayvanları için bir kap su bırakırsanız bir nebze olsun sokak hayvanlarımıza destek olmuş oluruz vatandaşlarımıza da bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.