Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatı ile yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler Sırkıntı Caddesi üzerine ilk olarak elektrik tesisatı döşüyor. 1500 metre yer altı kablosu ve 400 metre dış kılıfın döşeneceği hatta daha sonra da 100 adet açık hava aydınlatması (sokak lambası) takılacak. Ekipler son olarak da cadde üzerindeki kaldırım ve bordürleri yenileyerek yolu asfaltlayacak.

Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu, Şantiye Şefliği ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 20 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyor. Yeşiloğlu çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında; “Başkanımız Sayın Musa Öztürk’ün önderliğinde ekiplerimiz şubat ayının başından bu yana Şevkiye mahallemize kamp kurdu. 70 kişilik ekibimizle başladığımız kapsamlı temizlik çalışmasının ardından ara vermeden yağmur suyu drenaj hattına geçtik. Drenaj hattını tamamlayan ekiplerimiz şimdi de aynı bölgenin çevre düzenlemesini yapıyor. Yaklaşık 1 ay daha sürecek olan çalışmalarımızın ardından Sırkıntı Caddemizi pırıl pırıl yapacağız. İlçemizde vatandaşlarımızdan büyük ilgi gören ve Işıklı Yol olarak bilinen Şehit Hüseyin Soydan Caddesi’nin çevre düzenlemesini Sırkıntı Caddemize uyarlayacağız. Mesai kavramı gütmeden vatandaşlarımıza hizmet götüren ekiplerimize ve bizleri büyük bir anlayışla karşılayan Şevkiye Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kozan Belediyesi ekipleri Şevkiye Mahallesi’nin yanı sıra Mahmutlu, Yarımoğlu ve Ağlıboğaz mahallelerindeki çalışmalarına da devam ediyor. Ekipler Mahmutlu ve Yarımoğlu mahallelerinde kapsamlı park bakımı, onarım, budama ve temizlik çalışmaları yaparken; Ağlıboğaz Mahallesi’nde de yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına başladı.