Kadının statüsünü geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, insan hakları ve kadın sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapmak, kamuoyu oluşturarak eşitlik, kalkınma ve barış için çaba göstermek amacına hizmet veren uluslararası bir kadın kuruluşu olan Türkiye Soroptimist Kulüpleri'nin (İş ve Meslek Kadınları Derneği) üyeleri, örnek bir tablo oluşturdular.

Herkes için insan haklarını, eşitlik, hak ve barışı destekleyen Türkiye Soroptimist kulüplerinin Hilton Otel'de düzenlediği  ''Bölge Dostluk ve Dayanışma Toplantısı''na Adana, Seyhan, Mersin, Tarsus, Gaziantep ve Antakya  Soroptimist kulüplerinden 100 ‘e yakın  üye katıldı.

Türkiye’de 18 ilde  39 kulüp, tüm dünyada 126 değişik ülkede 3.000'den fazla kulüp ve  90.000 üyesi bulunan  Soroptimistler, Birleşmiş Milletler ve buna bağlı bazı kuruluşlarında (WHO vb.) kadınlar ile ilgili söz hakkı bulunan ve bu konuda görüş bildirebilen  bir sivil toplum örgütü olarak dikkati çekiyor.

Latince ''Soror'' ve ''Optima'' kelimelerinden oluşmuş, genellikle ''En iyiyi amaçlayan kadınlar'' şeklinde  yorumlanmakla beraber ''İş ve Meslek Kadınları örgütü'' olarak tanımlanan kuruluşun toplantısı, Adana Soroptimist Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, kulüpler arası işbirliğinin artırılarak, bölge projelerinin yapılması için alt yapının oluşturulması ve kuruluşun organlarının daha yakından tanınması konularında bilgi paylaşımda bulunuldu. Toplantıda ayrıca,  Yönetim Danışmanı Mehmet Velioğlu tarafından  ''Sivil toplum örgütlerinde başarı nasıl sağlanır?''  konulu sunum gerçekleştirildi.

Genel anlamda kadınlara eğitim ve sağlık  konularında  farkındalık yaratarak hizmet sunan, kadınlara karşı yapılan her türlü şiddete karşı  çıkan  ve onların  ekonomik olarak kalkınabilmeleri için olanak sağlamayı amaçlayan Soroptimistler, toplantılarını, çalışmalarına dün olduğu gibi bugünde ve yarınlarda da yoğun bir şekilde devam etme kararlılığıyla sonlandırdılar.