Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın çocuklara yönelik çevre temizliği konulu animasyon filmi gösterimi, çevre konulu dergilerin dağıtımı ve ayrıştırılmış çöp kutularının tanıtımı etkinliği Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, çevre eğitiminin çocukluktan başlaması gerektiğini ifade etti. Akkuş, “Çocuklarımızda bu yaşta çevre bilinci oluşturulması demek, hem bugünümüzde hem de geleceğimizde bilinçli nesiller anlamına gelir. Temiz çevrenin, doğayı korumanın, enerji tasarrufunun, geri kazanılabilir atıkların, canlılara saygının, tüm bunların devamlılığını sağlamak için çaba gösteren nesillerin oluşması demektir. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olarak, bilinçli, duyarlı nesiller yetişmesi, bozulmamış kaynakların korunması, bozulan kaynakların ise yenilenmesi, oluşan kirliliklerin giderilmesi, enerji kaynaklarının artırılması, daha temiz, daha güzel, daha yaşanabilir bir Adana oluşturulması konusunda maddi manevi bütün imkanlarımızı kullanarak yoğun emek harcıyoruz.

Bu doğrultuda geçtiğimiz yıllarda bir çok okulda, yaklaşık 5 bine yakın öğrenciye çevre eğitimi verildi. Bu eğitimleri, ulaştığımız öğrenci sayısını  artırarak devam ettireceğiz” dedi.

ÇEVRE KONUSUNDA ERKEN BİLİNÇLENME ÇOK ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise çocuklarla interaktif iletişim kurdu. Çocuklara sorular yönelten ve onlardan çevre sorunlarına karşı duyarlı olmaları konusunda söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: “Yaşadığımız çevreyi temiz tutma konusunda sorumluluğumuz var çocuklar. Bunu sizin anlamanız çok önemli. Sizler büyüyeceksiniz, sizler Adana’nın yetişkinleri olacaksınız. Bizim kuşağımız bu işleri geç öğrendi. Üzülerek ifade ediyorum ki; hepimiz biraz geç kaldık bu konuda. Bu yüzden sizin çevre konusunda bilinçlenmede gecikmenizi istemedik. Dünyamız, çevremiz, Adanamız kirlenmemeli.

Sizlerin farkındalığı sayesinde Adanamız tertemiz olacak. İnşallah bizler de belediye başkanlığı görevimizde iyi şeyler yapacağız. Adana’da evinizden dışarıya çıktığınızda temiz bir çevreyle karşılaşacaksınız ve onu koruyacaksınız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyeti kurdular ve ülkeyi gençlere emanet ettiler. Bu ülkeyi temiz şekilde büyütmek, geliştirmek de yeni nesillerin, sizlerin sorumluluğunda.”

ADANA’NIN GELECEĞİ YEŞİL VE TEMİZ

Başkan Hüseyin Sözlü, doğada çürümesi uzun süren atıkların bırakılacağı çöp kutusu çeşitleri hakkında ve geri dönüşümü sağlanabilecek atıklarla ilgili bilgi verdi. Atık yağ, pil, cam, plastik atıklar konusunda uyarılarda bulundu. Başkan Hüseyin Sözlü, “Özellikle kağıt atıkların geri dönüşümü, ağaçlarımızın korunması açısından önemli. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ Hadis-i Şerif’i var. Adanamızda temiz bir çevre ve geleceğimiz için şuurlu çocuklarımızın, öğretmenlerimizin olduğunu görmek beni gururlandırıyor. Adana’nın geleceği temiz, Adananın geleceği yeşil” diye konuştu.

 

Konuşmaların, sunumların, çevre konulu dergi dağıtımının ve çizgi film gösteriminin ardından çocuklar hep bir ağızdan “Çevreci Sözü” verdi.

ÇEVRECİ SÖZÜ

“Çevre kirliliğinin önlenmesinde üzerime düşen görevi yapacağıma, evde, okulda, yaşadığımız her ortamda çevreyi temiz tutacağıma, havayı, suyu, toprağı kirletmeyeceğime, çöpleri yere atmayacağıma, yerlere tükürmeyeceğime, daha temiz bir çevre için çalışacağıma, doğal kaynakları kullanırken israf etmeyeceğime, gönüllü bir çevre dostu olacağıma söz veririm.”