Yayınladığı mesajda 30 Ağustos’u esaretin reddi bağımlılığın tarihe gömülmesi olarak tanımlayan Başkan Sözlü, ‘’Türk’ün ebedi Başkomutanı Atatürk’tür, büyük Türk Milleti O’nun izinden yürümeye devam edecek, Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden taviz vermeyecektir’’ dedi

 ‘’BAĞIMSIZLIK, TÜRK MİLLETİ’NİN EN BARİZ VASFIDIR’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda Türk milletinin tarihin her döneminde imkansızlıklarla başa çıktığını belirten Başkan Sözlü, ‘’ 30 Ağustos; köşeye sıkışmış, işgale uğramış, bağrı delinmiş, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi zorlukları ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir. Bu itibarla bağımsızlık, kendi kaderini bizzat tayin ve temsil aziz milletimizin karakteri ve en bariz vasfı olmuştur’’ dedi.

‘’İHANET SENARYOLARI BOŞA ÇIKACAKTIR’’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş şifreleri, kurucu felsefenin temel kaynağının 30 Ağustos Zaferi’nin ruhunda gerçek anlamını bulduğunu ifade eden Başkan Sözlü, ‘’30 Ağustos şuuruna kast etmeye çalışan, birlik ve beraberliğimizi türlü oyunlarla alt etmek girişimde bulunanlar açık ve ortadadır. Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün de aynı şuurla haine geçit vermeyecek, onların ihanet senaryolarını boşa çıkaracaktır. Şunu herkes bilmelidir ki birlikte yaşama ülkümüz ve bin yıllık kardeşlik hukukumuz hiç bir zeminde zarar görmeyecek, ziyan edilemeyecektir’’ diyerek Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini yok etmeye çalışanları uyardı.

‘’ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM’’

Türk’ün  ebedi Başkomutanı’nın Atatürk olduğunu, Cumhuriyet’in kurucu ilke ve değerlerinden taviz verilemeyeceğini aktaran Başkan Sözlü, ‘’Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum’’ diyerek mesajını sonlandırdı.