Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Emek Fabrikası’ndaki üretim bandında denetleme gerçekleştirdi. Denetlemenin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Adana Halk Ekmek ve Unlu Mumülleri Fabrikaları İşletme Müdürlüğü’nde, belediye bünyesinde faaliyet gösteren dairelerin başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Sözlü, belediye bünyesindeki bürokratlar arasında iletişimin, diyaloğun artması, eleştirilerin yapıcı ve verimliliğin artmasına ortam sağlayacak yapıda olması çağrısında bulundu.
KENDİ ARAMIZDA DİYALOG VE İLETİŞİM ARTMALI
Başkan Sözlü, “Adana halkına olan hizmet sorumluluğumuzda, bir şeyler başarmak durumunda olan her bir arkadaşımızın zafiyetlerini gidermek, ona yardımcı olmak adına bir üslubu benimsemeliyiz. Dairelerimizin, birimlerimizin kendi aralarındaki diyalog eksiklerini mutlaka gidermemiz gerek. Kendimiz için çok arzuluyuz ama kolektif manada başarmak zorunda olduğumuz işlerin ruhunu tesis etme açısından da eksiğiz. Belediyede halkımıza daha iyi hizmet adına tesis etmekte zorunlu olduğumuz sıkı ilişkiler ve diyalog için daha fazla emek sarf etmeliyiz. Birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesi, sürekli iletişim ve diyalog ortamlarının sıklaştırılmasıyla olur. Bunu başaramadığımız takdirde mükemmeliyetçilik anlayışımız zarar görür. Mükemmel olmamız için diyalog şart. Birbirimizi destekleyeceğiz” dedi
ADANANIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRBİRİMİZDEN YARARLANMALIYIZ
Şehrin problemlerini bilme noktasında belediyecilik yapmaya, belediye başkanı olmaya gerek bulunmadığını kaydeden Başkan Sözlü, “Bu şehirde yaşıyor olmak yeterli. Şehrin problemlerini çözmek belediyecilerin görevidir. Yaşayarak aktarılan bu problemleri birbirimizle paylaşarak, çözümü noktasında daha verimli olma çabası göstermeliyiz. Sorunların çözülmesi için birbirimizinden yararlanmalıyız. Bunu yerine getirmediğimiz sürece istediğimiz oranda başarılı olamayız. Bizim işimiz, Allah rızası için çalışma gerekliliğini de içinde barındırıyor. Bu gayret içinde olursak daha başarılı oluruz. Bir araya daha sık gelinmeli. Birbirimize eleştirel açıdan olduğu kadar, yapıcı yönden de yaklaşmalıyız. Sürekli eleştiri verimliliği azaltır. Birbirimizin eksiklerini samimi olarak dile getirelim. Elbette bürokratlarımızın bulundukları yerlerde sorumlulukları ve yetkileri mevcut fakat kimsenin yetkisi sonsuz değil. 
12 bin kişinin üzerinde bir aileyiz. Kendi arkadaşlarımız, şehrin eksiklerini kendi açılarından görüp, birbirleriyle paylaşsa ve bunlar bir havuza toplansa sorunların azalması için avantaj sağlarız. Sadece bu havuzda toplanan problemleri irdelesek, Adana’nın sorunlarını zaten idrak etmiş oluruz. Çözümü noktasında da elimizde büyük bir veri kaynağı olur. Elbette kendi çalışanımız olan 12 bin kişinin gördükleriyle yetinmeden, halkımızın ihtiyaç ve söylemlerini de bilmeli, öğrenmeli ve buna göre çalışma stratejileri geliştirmeliyiz” diye konuştu.