Başkan Nihat Sözütek, Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlayarak, ülkemizi düşmanlardan temizledikten sonra, çok sayıda reformlara da imza atan Mustafa Kemal Atatürk’ün, yakalandığı rahatsızlık sonucu 10 Kasım 1938 yılında genç yaşta hayata gözlerini yummasının Türk halkını derin bir üzüntüye boğduğunu belirtti.

Başkan Sözütek, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, hepsinden önemlisi  Türk Milleti’ne Cumhuriyeti armağan ederek tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur.  Unutulmaz Lider Atatürk, hiçbir zaman Türk Ulusu’nun kafasından ve kalbinden silinmedi, silinmeyecektir. O’nun fikirlerini ve düşüncelerini yaşamanın ve savunmanın onurunu yaşamaktayız. Atatürk’ün ilke ve emanetlerinin bekçisiyiz” dedi.  

Sözütek, “Benim Türk Milleti'ne, Türk Cemiyeti'ne, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir. Onları siz tamamlayacaksınız.  Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz” diyen Atatürk'ün, geleceğimizle ilgili hedeflerin büyüklüğünü anlatarak Türk Ulusu'na yol gösterdiğini ifade etti. Sözütek şöyle dedi:

“Türk Halkı olarak, daima büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini sonsuza dek yaşatmanın sorumluluğunu taşımalıyız. Gelecek nesillere Atatürk’ümüzü öğretmeli, O’nun fikirleri ve ilkeleri etrafında sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz.  Ulu önder Atatürk’ü, ölümünün 78'inci yıldönümünde şahsım, bütün esnaf ve sanatkarlarım adına bir kez daha saygı, minnet ve hasretle anıyor, bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum”