STK’lar adına ortak açıklama yapan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, “Maalesef ABD yönetimi Kudüs’le ilgili olarak oldukça talihsiz bir karar almış ve tüm Müslüman alemini rencide etmiştir” dedi. Başkan Kıvanç, “ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini buraya taşıma kararı bizler için yok hükmündedir. Kudüs insanlık ve inançların ortak mirası olarak dünya barışının sembol kentlerinin başında gelmektedir. Alınan bu kararı Adana Sivil Toplum Örgütleri olarak şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Kudüs, bütün inançlar ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine asla izin verilmemeli. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gereğine ihanet edilmemelidir. Tüm dünya, alınan bu talihsiz karara karşı tepkisini en uygun şekilde dile getirmeli, Kudüs’e sahip çıkmalıdır. ABD yönetimi Kudüs’le ilgili aldığı bu yanlış karardan en kısa sürede dönmelidir” dedi.

‘KUDÜS DAVAMIZDIR’

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir” dedi.

Başkan Fikret Yeni “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanlar’ın kırmızı çizgisidir.
Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanlar’ın iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlar’da Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir” şeklinde konuştu.