M1 Merkez Alışveriş Merkezi Park Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB)  ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık ile Birlik Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı ve CHP Seyhan İlçe Belediye Meclis Üyesi Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Berberler Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp ile Hava Limanı Birlik Taksi Koop Başkanı Umut Baykan ile çok sayıda taksici esnafı ve eşleri katıldı.

 

M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi Müdürü Yalçın Öz, törende yaptığı konuşmada Türkiye'de çeşitli M1 AVM’lerinde her yılın 10 Temmuz’unda kutlanan Taksiciler Günü’nü Adana’da ilk kez bu sene kutlandığına işaret ederken,  bunu her türlü zor şartlarda görev yapan taksi şoförü esnafına armağan ettiklerini bildirdi.

 

M1 AVM Müdürü Öz,  bu anlamlı günün bundan sonraki yıllarda da yapılacağını müjdelerken, şoför esnafının yalnız olmadığını, düzenledikleri etkinlikle onlara verilen değeri gösterdiklerini söyledi.

 

TAKSİCİ İYİLİĞİ UNUTMAZ

Birlik Başkanı Kazım Barışık da, şoför esnafının hatırlanarak böyle bir günü Taksiciler Günü olarak ilan eden ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederken, bu jestin taksici esnafı tarafından unutulmayacağını belirtti.

Barışık, etkinliğe gelen şoför ailelerine de teşekkür ederek,  gelecek yıl yapılacak etkinliğin yemekli, hediyeli olarak daha görkemli hale getirileceğini bildirdi.

Yaz sıcağında çalışarak, evine ekmek parası götürmek çabasında olan esnafın, işlerinin başında kalmayı tercih etmesinin, katılımı olumsuz etkilediğine işaret eden Barışık, seneye çok daha organize ve yüksek katılımlı bir etkinlik gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

MÜŞTERİNİN CANI, NAMUSU ŞOFÖRE EMANETTİR

Bu ülke insanı için çalışan ve her türlü zorlu şartlarda görevlerini ifa eden şoför esnafının,  ülke ekonomisine de katkılarının büyük olduğunu anlatan Barışık, “Biz şoförler, insanları seven esnaflarız.  Bu yaptığımız görev, sıradan bir değildir. Halkımızın namusu, canı sizlere emanettir. Sizler de bunun bilincindesiniz. Aracınıza binen o insanları en iyi ve tehlikesiz bir şekilde gidecekleri yere kadar götürüyorsunuz. Şoför esnafı en yüce duyguların bulunduğu insandır. Güvenilir, emin ve doğru insanlardır. Tüm mesleklerde olduğu gibi aramızdan bozuk olan bir kaç kişi çıkabilir. Bu tüm şoför esnafına mal edilemez. Zaten onlarda bir süre sonra uyum sağlayamadıklarından dolayı aramızdan çeker giderler. Bu tür insanlara bizim camiamızda yer yoktur” dedi.

 

HALK VE ŞOFÖR ESNAFI BÜTÜNLEŞTİ

Şoför esnafının, ülkenin birliği, dirliği, beraberliği ve gelişmesi için canla başla çalışan insanlar olduğuna da dikkat çeken Barışık, “Taksici esnafımız da, böyle bir günü hak etmiş insanlardır. Bu nedenle bizleri hatırlayarak bizle olan güven ifadelerini en iyi şekilde belirginleştiren ve bunu da bir gün olarak kutlayarak bizlerin yanında olanlara sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum. Bu yapılan etkinlik aynı zamanda şoför esnafına olan güvenin ifadesidir. Bunun halk ve şoför esnafıyla paylaşılmasıdır” diye konuştu.

TAKSİ DAMALI PASTA KESİLDİ

Konuşmalardan sonra üzeri taksi damasıyla kaplanmış olan kutlama pastası kesilerek gelen davetlilere ikram edildi. Özel hazırlanmış yelekler ve hazırlanmış kumanyalar taksici esnafı ve yakınlarına dağıtıldı. 

Barışık ve katılımcılar birbirlerine gelecek yıl yeniden birlikte olma dileğinde bulundular.