TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Basın Özel Ödülünü meslektaşımız Kanal B Adana Temsilcisi Sema Erdoğan alırken, Adana’dan üç bilim insanı Prof. Dr. Ali Başçetinçelik, Prof. Dr. A. Nazım Uluocak ve Doç. Dr. Lerzan Bakırcıoğlu Erkılıç 2015 Yılı Bilim Ödülü’ne değer bulundu.

TMMOB Ziraat Mühendisler Odası ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile iki gün süren "Tarımsal Yüksek Öğretimde Yeni Arayışlar" başlıklı bir panel düzenlendi. Panele Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, Meclis Tarım Komisyonu üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ile çok sayıda oda başkanı ve bilim insanı katıldı.

Bu Ülkeye Armağan 119 Bin Ziraat Mühendisi

Ziraat fakültelerinin geçmişten bugüne 119 bin ziraat mühendisi yetiştirerek bu ülkeye armağan ettiğini söyleyen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, “Bugün ziraat alanında 5‘i henüz öğretime başlamamış 39 fakülte bulunduğunu, başarılı bir yükseköğretim sürekli yeni fakülteler açarak veya açılan fakültelere popüler isimler vererek değil, planlı, geleceği görebilen, siyasi müdahalelerin dışında seçeneklerle yakalanabilir. Bu nedenle mesleki öncelikleri dikkate alan, arz-talebi gözeten, meslek odalarını eğitim öğretimin öncelikli paydaşları olarak kabul eden bir yaklaşım ülkemize daha uygun bir tarımsal yükseköğretim sistemini ortaya çıkarabilecektir" dedi.

Bereketli Topraklara Basıp, Üreticiye Dokunan

Ödülünü, Meclis Tarım Komisyonu üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun elinden alan Kanal B Televizyonu Adana Temsilcisi Sema Erdoğan “Bereketli topraklara basıp, üreticiye dokunup haber yapmanın, birebir sahadan yaptığım haberlerle onların sesi olmanın bu güzel ödülle taçlandırılmasının mutluluğunu yaşıyorum” dedi.