Türk Sağlık Sen Adana Şube Başkanı İsmet Tepe,  yaptığı açıklamada aile hekimliği sisteminin yalanlar üzerine kurulduğunu belirterek " 2005 yılında aile hekimleri sadece 1. Basamak sağlık hizmetleri ile ilgilenecek dediler. Ancak her yeni genelge ve yönetmelikle yeni görevler yüklediler. Bugün aile hekimlerinin sorumluluklarını alt alta yazınca 200'ü buluyor. Bunları yapmak için insan değil süper kahraman olmak gerekiyor. Ama bakanlık meseleye şaşı bakmaya, yalanına yalan katmaya devam ediyor. Sözleşme imzalatıyor, sözleşmenin hükümlerine de uymuyor. Nöbet olmayacak dediler, bu hafta bir genelge çıkartıp Cumartesi nöbeti getirdiler. Sağlık Bakanı yine yetmez diyor, Pazar'da çalışmanızı istiyor. " 2-3 yıl içinde bu da olacak" diye size aba altından sopa gösteriyor. Akıllarınca ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler.

Avrupa'da bir aile hekimine bin 500 kişi düştüğünü, Türkiye'de ise bu sayının 3 bin 500 olduğunu kaydeden Tepe, bir aile hekiminin bir yılda 10 bin muayene yaptığını belirterek, "Bundan daha fazla çalışma nasıl olacak?, Bundan daha ala iş yükü olur mu?" dedi.

 

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına zulüm edildiğini kaydeden Tepei, taviz yok denilerek çalışanın tehdit edilmesine de tepki göstererek "Teröriste, kaçakçıya, hırsıza, uğursuza taviz veren ama çalışana gelince taviz yok diyenler iyi bilsinki bizde de hiç geri adım yoktur. Sizin taviz dediğiniz bizim hakkımızdır. Söke Söke alacağız." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın kalıcı bir çözümle uğraşmadığını kaydeden Tepei "Kalıcı çözümle uğraşmıyorlar. Günü kurtaralım da ne olursa olsun diyorlar. Bir yerdeki yırtığı başka bir yeri kopararak dikmeye çalışan acemi terziler gibi davranıyorlar. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları nöbet tutmuyor diyorlar ama 1 dakika bile nöbet tutmayan, idari pozisyonlarda görev yapan 4 bin hekime yönelik bir düzenleme yapmıyorlar. Kısacası ne çalışan hakkı biliyorlar, ne de adaletten yana bir tavır sergiliyorlar. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde buyuruyorlar ki; "Adalet güzeldir, fakat yöneticilerde olursa daha güzeldir" fakat bunlarda zerre kadar adalet duygusu yok. Hak, hukuk deyince yüzlerini çevirip kulaklarını tıkıyorlar. Ama onlara bu meydanlarda adaleti, hakkı ve hukuku öğreteceğiz. Keyiflerinin istediği bir çalışma hayatı olmayacağını göstereceğiz. Köle düzenini kurdurmayacak, zalimi sevindirmeyeceğiz. " dedi.

 

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına desteklerinin süreceğini kaydeden Tepe. Türk Sağlık-Sen olarak biz de her zaman yanınızdayız. Size desteğimiz sürecek. Buradan son bir kez daha sesleniyorum. Aile hekimliğinde iş yükünü arttırmaktan, nöbetten vazgeçin. Çalışanın daha verimli bir şekilde hizmet üretmesinin yollarını arayın. Çalışma hayatını zehir etmeyin. Yoksa biz de size meydanları dar etmeye devam edeceğiz. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

 Açıklamasında bulundu