Adana’da eşofmanının paçasını kısaltmaya gelen 16 yaşındaki lise öğrencisi D.E.'nin belinden sarılıp dudaklarından öpmeye kalkışan ve hakkında 25 yıl hapis cezası istenen evli terzi 52 yaşındaki A.D. suçlamayı kabul etmezken terzihanede 'cinsel istismar' keşfi yapıldı. Ruh sağlığı bozulduğu belirlenen liseli kızın da katıldığı keşifte, terzihanedeki konuşmaların kapı önünden ne konuşulduğu anlaşılmasa bile duyulduğu belirlendi. Terzihanede cinsel istismarın yaşanıp yaşanmadığına mahkeme karar verecek.
Bir meslek lisesinde 10'uncu sınıfa giden D.E. yeni aldığı eşofmanın paçasını kısalttırmak için 8 Haziran 2012'de aile terzileri A.D.'nin dükkanına gitti. 
EŞOFMANI GİYMESİNİ İSTEDİ
Terzi, liseli kıza terzideki soyunma kabininde eşofmanını giymesini istedi. Eşofmanı giyen D.E.'nin kısaltacağı paça yerinin boyunu ölçtü. 
BELİNDEN TUTUP ÖPMEYE KALKTI
Liseli kız, kısaltmanın yeterli olup olmadığı için aynaya bakarken terzi arkasından yaklaştı. İddiaya göre, genç kızın beline sarılıp kendine çekti, ardından dudaklarından öpmeye çalıştı.
‘KİMSEYE SÖYLEME' 
Terzi A.D., liseli kızı, direnip bağırması üzerine bıraktı. Bağırarak, dışarı çıkıp gitmek isterken de bağırmasını engellemek için ağzını elleriyle kapattı. Özür dileyip, "Kimseye söyleme. Paçanı da bedavaya yaparım" dedikten sonra liseli kızı bıraktı.
KEŞİF YAPILDI
Liseli D.E.'nin durumu annesine ve amcasına anlatması üzerine yakalanıp Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan terzi A.D.'suçlamayı kabul etmeyip, "Eşofmanını hemen almak istiyordu. Bana, 'doymuşsunuz, sallıyorsunuz' dedi. Ben de sinirlenip eşofmanını üzerine attım. Bana kızdığı için iftira atıyor" derken terzihanede 'cinsel istismarın' gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönünde keşif yapıldı.
'NE KONUŞULDUĞU ANLAŞILMIYOR'
Sanık terzi A.D. Ile cinsel istismar mağduru liseli D.E.'nin de katıldığı keşifte, cinsel istismarın nasıl olduğu tekrar taraflara soruldu. Alınan ifadelerin ardından içeride yapılan konuşmaların dışarıdan duyulup duyulmadığı denendi. Bilirkişi, kuşçu dükkanına çevrilen terzihanenin giriş kapısının dışına çıktı. Bilirkişi heyetinin içeride yaptığı konuşmaları dinledi. Dinlemede, ne konuşulduğu anlaşılmasa da içeriden seslerin geldiği saptandı. Bu bilgi rapor için not edildi.
2'İNCİ RAPORDA DA RUH SAĞLIĞI BOZUK
Ayrıca daha önce Adana Dr.Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nce ruh sağlığının bozulduğu saptanan D.E.'nin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan muayenesinde de travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı belirlendi. Tedavi edilmesi gerektiği belirtilen raporda, "Olayı hatırlatacak durumlarda sıkıntı duymakta, kaçınmakta" denildi.
KEŞİF RAPORU KARARDA ETKİLİ OLACAK
 Mahkeme heyeti, bilirkişinin vereceği raporu da dikkate alarak terzihanede cinsel istismar olayının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine karar verdikten sonra sanık terzi hakkındaki kararını açıklayacak. 

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ