Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki törende ayrıca yılın trafik görevlileri ve fahri trafik müfettişi ile yılın şoförleri de ödüllerini aldı.
Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri kutladı. Yarışmada dereceye girmekten çok bilgilerin artırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Coş, “Hayatın her aşamasında trafik var. Bu nedenle herkes dikkat etmeli ve kurallara uymalı. Herkes dikkatli olursa trafik diye bir sorun kalmaz, üzücü olaylar yaşanmaz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, gençlerin ve öğrencilerin Adana’nın zenginliği olduğunu vurguladı. Gençleri ve öğrencileri çok önemsediklerini belirten Zihni Aldırmaz, “Sizler geleceğimizsiniz. Kentlerde yaşamak trafikle uyum içinde olmayı gerektiriyor” şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Coş, bilgi yarışmasında birinci olan DSİ İlköğretim Okulu, ikinci olan Buhara İlköğretim Okulu ve üçüncü olan Adana Tabipler Odası İlköğretim Okulu öğrencilerine ödüllerini verdi.
Yarışmada dördüncü olan Anafartalar İlköğretim Okulu, beşinde olan Akşemsettin İlköğretim Okulu ve altıncı olan Ziyapaşa İlköğretim Okulu öğrencileri de ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’dan aldı.
Yılın trafik görevlisi seçilen polis memurları Levent Ogus, Metin Çolakerol, İsmail Tunç ve Mesut Dirikan ile Jandarma Trafik Görevlileri Aydın Öztürk ve Engin Altan’a da ödüllerini İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç verdi.
Murat Sarıkaya, Mehmet Küçük, Halil Mert, Malik Bakmaz, Hasan Özkan ve Mahmut Koç ise yılın şoförleri seçildi. Yılın şoförleri ödüllerini Emniyet Müdürü Mehmet Avcı’nın elinden aldı.
Yılın trafik müfettişi seçilen Mehmet Öztürk’e ise ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet verdi.