TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türkiye’nin kalkınmasında önemli hizmetleri bulunan emekli üye kardeşlerinin emekli olduktan sonraki hayatlarında biraz daha rahat bir yaşam sürebilmesi amacıyla sosyal içerikli projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Bu çerçevede özel firmalarla yaptıkları anlaşmalara son olarak iki yeni anlaşmayı daha ilave etmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Başkan İyiyürek yönetim kurulu adına şunları söyledi:
“Hükümetimiz ehliyeti olan vatandaşların ehliyetlerini değiştirmesi amacıyla bir karar aldı. Yeni ehliyetlerin alınması için de öncelikli olarak bir sağlık raporu alınması gerekiyor. Yıl başından sonra da bu sağlık raporlarının 250-300 TL civarında bir masrafı olacak diye söylentiler var. Bu durum karşısında yönetim olarak emeklilerimizin böyle bir duruma düşmemesi için bir sağlık kuruluşu ile anlaşmaya vardık. Ehliyetini değiştirmek isteyen emeklilerimiz derneğimize gelerek kendilerine yardımcı oluyor ve onları yönlendiriyoruz. Önemli olan emekli kardeşlerimizin zaman kaybını azaltmaktır.
İkinci anlaşmamızı ise Yüreğir İlçemizde bulunan İsa Alataş Tıp Merkezi ile yaptık. Buna göre bu merkeze gidecek olan emeklilerimiz muayene ücreti olarak 24 TL yerine 15 TL ödeme yapacak. Ayrıca tahliller, film çekimi için de bir ücret alınmayacak.”
MİSAFİRHANE AÇILDI
TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Ankara’da Kızılay’da inşaatına başlanan ve 4 yıldızlı otel kalitesinde olan emekli misafirhanelerinin açıldığını da müjdeledi. Bununla ilgili de açıklama yapan Başkan İyiyürek,” Ankara’ya gezmek için giden ya da herhangi bir işini görmek amacıyla giden emeklilerimiz buradan rahatlıkla yararlanabilirler. Gitmek isteyen emekli kardeşlerimiz derneğimize uğrasınlar ve kendileri için randevu alırız. Bizim amacımız emeklilerimize her alanda yardımcı olmak ve onlara yol göstermektir. Bu çizgimizde itina ile yürüyeceğiz.”dedi.