Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı işbirliğiyle düzenlenen "Türk Dünyası Nevruz Şenliği" kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde yakılan nevruz ateşi ve yürüyüşün ardından, Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gösteriler ve konserlerle sürdü.

Vali Hüseyin Avni Coş, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği yetkilileri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yabancı konuklar ve vatandaşların katıldığı Nevruz etkinliği, bir şölen havasında gerçekleşti.

"Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri" etkinliklerinde konuşan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Nevruz’un birleştirici ve yakınlaştırıcı bir bayram olduğunu belirtirken, Baharın müjdecisi olan Nevruz’un aynı zamanda yaşama coşkusu ve sevgisinin de bir ifadesi olduğunu söyledi.   

Vali Coş ise, Nevruz’un dünya üzerinde çok geniş bir coğrafyada kutlanan ve doğanın dirilişiyle birlikte, insanların da umutlarının yeşerdiği çok önemli bir gün olduğuna dikkat çekti.

Vali Coş, "Nevruz, insanların yaşama coşkusunu paylaştığı, birbirlerine olan sevgisini yansıttığı çok özel bir gündür. Kış geliyor, ağaçların yaprakları kuruyor, dökülüyor. Bahar geliyor, o ağaçlar ve tabiat yeniden yeşeriyor. İşte Nevruz, tabiattaki bu dirilişe ve coşkuya paralel olarak, insanlar arasında da güzelliklerin, iyiliklerin, neşenin ve mutluluğun yeşermesine ve çoğalmasına vesile olduğu için kutlanıyor. Ben de hepinizin nevruzunu kutluyorum. Bu güzel ve coşkulu organizasyonu ilimize getiren, değişik ülkelerden dostlarımızla, vatandaşlarımızla buluşturan TÜRKSOY’a ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Nevruz’un, bütün Türk dünyasına ve insanlığa barış huzur, kardeşlik ve dostluk getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sergilenen gösteriler ilgiyle izlenirken, Vali Coş’un da gezdiği  “Nevruz” konulu resim sergisi de büyük beğeni topladı.