Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı bazı şube başkanlarını da destek verdiği eylemde gurup adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, kısa bir süre önce gerçekleştirilen ve taraflı tarafsız tüm kesimlere tepki çeken İlçe milli Eğitim Müdürlüklerinin verdiği mesnetsiz puanlamadan sonra ikinci sınavı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin verdiğini hatırlatarak bu sınavın eğitim camiasının muhtaç olduğu Adalet sınavı olduğunu söyledi.

Hayatın her anı bizim için Allah ve insanlık katında bir mülakat olup hiçbir mülakat bu iki unsurdan asla daha değerli olamaz açıklamasında bulunan Dolgun- şunları söyledi Ancak bir önceki puanlama sürecinde olduğu gibi bu süreçte de ahlaksızlığı ahlak edinmiş, bazı kesimlerce insanlar makam ve mevki ile korkutularak, teslim olmaya zorlanmış açık ve kapalı tehditlilere maruz kalmışlardır. Duruşundan ve Şerefinden ödün vermeyen eğitim çalışanlarımız bu kişilere en iyi cevabı vermiş ve onlara İnsan satın alınacak bir meta değil, saygı duyulacak bir varlıktır. Eşrefi Mahlukattır. Diyerek insan olmanın gerekliliği bir kez daha hatırlanmıştır’’diye konuştu. Her türlü gizli tezgahtan nemalanma gayesi güdenlere inat Türk Eğitim Sen’in duruşu diğer konularda olduğu gibi bu seferde Hak hukuk ve Adaletin ön planda olduğu Allah korkusunun ve kul hakkının gözetildiği, kariyer ve liyakatin önemsendiği bir puanlama yapılmasından yana taraf olacaktır. Aksi yönde taraf olunması durumunda bir önceki mesnetsiz puanlamalardaki eylemleri tamamen gölgede bırakacak ve sonuçları telafisi, mümkün olmayan durumlar ortaya çıkabilecek, istenilmeyen olaylara sebebiyet vere bilektir’’ dedi

Türk Eğitim olarak bu fırsatın değerlendirilmesi noktasında tanıyacağımız tek durum Hak Hukuk ve Adalet, anlayayışıyla yapılacak olan bir puanlama olacağını sözlerine ekledi.