Geçtiğimiz gün Ankara’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında bu yönde karar alındığını belirten Gülnar, “Bu yıl konfederasyonumuzun merkezi düzeydeki kutlaması ulusal kurtuluş savaşımızın başlangıcı ve bağımsızlık mücadelesinin meşalesinin yakıldığı cephe olan Çanakkale ilimizde olacaktır. Adana’da yapılacak 1 Mayıs kutlamasına Türk-İş’e bağlı sendikalar arzu ettikleri takdirde katılacaktır” diye konuştu.
TAŞERON İŞÇİ CEZALANDIRILIYOR 
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Ankara’da gerçekleştirilen Başkanlar Kurulunda alınan kararları bağlı sendika başkanlarına aktardı. Dün, Olağanüstü Başkanlar Kurulunu toplayan Gülnar, burada yaptığı konuşmada çalışma hayatının sorunlarına değindi ve Hükümetin TBMM’ne getirmeye çalıştığı yeni yasa tasarısı ile mevcut yapıyı işçiler aleyhine daha da bozmakta, sosyal taraflar arasındaki güven duygusunu zedelediğini söyledi. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Kamuoyunda ‘Taşeron’ olarak adlandırılan alt işverenlik uygulaması çalışma hayatının yıllardır kanayan yarasıdır. Türk-İş bu soruna dikkat çekmek ve çözüme kavuşmasını sağlamak için yıllardır mücadele vermekteyiz. Bu konuda yapılan düzenlemeler beklenen iyileşmeyi sağlayamamıştır. Başından itibaren asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm alt işveren işçilerinin kamuda belirsiz süreli olarak çalışmasını istiyoruz. Sayın başbakan tarafından 22 Mart 2016 tarihinde taşeron işçileriyle ilgili yapılan açıklamayla önemli bir aşamaya gelinmiştir. Ancak yapılmak istenen düzenlemenin tüm taşeron işçilerinin kamuda kadroya geçirilmesi olmadığı ortaya çıkmıştır. Taşeron işçileri ‘Özel Sözleşmeli Personel’ adı altında yeni bir statü ile çalıştırılmak istenmektedir. Bu düzenlemeyle şimdiye kadar elde edilen kazanımları ortadan kaldırmaktadır. Bir anlamda taşeron işçi cezalandırılmaktadır.”