Türkiye’yi yasa boğan alçak saldırıyı sert bir dille lanetleyen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Seyfi H. İyiyürek,” Bu kalleş ve alçak oyunlarla Türkiye’yi kana bulayan hain teröristler asla ve asla amacına ulaşamayacak ve akıttıkları kanda eninde sonunda boğulacaklardır.” dedi.

 Türkiye’nin dört bir tarafında matem havası estiren ve 44 vatandaşımızın şehit düştüğü alçak saldırıyı sert bir ifadeyle kınayan Başkan İyiyürek, dış güçlerin maşası olduğu aşikar olan PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği adice saldırının tek amacının kardeşi kardeşe kırdırmak olduğunu özellikle vurguladı ve görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Dış güçlerin tek amacı var o da bin yıllık kardeşlik rüzgarının estiği Türkiye’yi kaosa sürükleyerek, bu güzel vatanımızı parçalamak ve onu yok etmektir. Bu amaçla tarihimizde çok sinsi oyunlar oynayan dış güçler son kozunu Çanakkale’de oynamış ancak, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Yezidi ve Türkmen vatandaşların çelik gibi iradesi karşısında ve onların kardeşlik duygularının ne kadar güçlü olduğunu görmüş ve sonunda Çanakkale’de boğulmuşlardır. Son olarak 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün alçak militanlarının gerçekleştirdiği darbe girişimi de sonuçsuz kalmıştır. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ülkesine sahip çıkan bizim gibi milyonlarca insan bu saldırıyı da kısa bir zaman içerisinde bertaraf ettirerek, dış güçlere ve onun maşasına ağır bir darbe vurmuştur.

Böylesi güçlü kardeşlik bağıyla bir birine çelik halatlarla bağlanmış olan Türklere karşı dış güçler sinsi oyunlarına ara vermemiştir. Bombalı tuzaklarla sözüm ona Türkleri sindirmeye, hükümeti düşürmeye yeltenmiştir. Ancak, onlar hiç bir zaman bu amacına ulaşamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Teröristler ağır bedel ödeyecekler. Meydanı bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık.” Şeklinde ki açıklaması 78 milyon vatandaşımızın ortak düşüncesinin ifadesidir ki, bu bedeli onlar eninde sonunda ödeyeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle dış güçlerin maşası olan ve kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan, daha da kalkınmak amacıyla ekonomik önlemlerini alan Türkiye’ye yönelik bu alçak saldırıyı bir kez daha lanetliyor, ölen şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve sağlık, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.”