Kaseinov’u ağırlayan Başkan Sözlü, Türk Dünyası ile Türkiye arasında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin köprü vazifesi gördüğünü ifade etti

“ADANA’DA KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM”

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye cumhuriyeti kültür bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulan TÜRKSOY’un Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Ziyareti esnasında Adana’ya geldiğinde kendisini evinde gibi hissettiğini ve izlediği şehir tiyatrosunu beğendiğini ifade eden Kaseinov, Adana’nın Türk Dünyası için önemli ve kıymetli olduğunu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Türk Dünyası’na desteklerinin yadsınamayacağını vurguladı.


“TÜRK DÜNYASI’NIN TEMİNATIYIZ”

Türk Dünyası’nın UNESCO’su olan TÜRKSOY’u ağırlamaktan bahtiyar olduğunu belirten Başkan Sözlü, Türk Dünyası ile Türkiye arasında Adana Büyükşehir Belediyesi olarak köprü vazifesi gördüklerini ifade etti. Türk Dünyası’na kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, Türk Milleti’nin varlığının Türk Dünyası’nın teminatı olduğunu, Türk Dünyası’nın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.