Yaklaşık 200 ülkücünün İstasyon meydanında başlayan yürüyüşü, Atatürk Parkı’nda sona erdi.  Burada Ülkücü Andı hep bir ağızdan okundu ve sonrasında Şehitlere saygı duruşu ve istiklal marşı söylendi.

 Seyhan Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Uzunlular, açıklamasında “Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan, altında binlerce Şehit yatan mübarek toprağımıza nifak tohumları ekmeye çalışan, Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyetinin kutlu ve mutlu geleceğini yok etmek isteyenleri protesto ediyoruz.” Dedi,

Daha sonra lise öğrencisi Mehmet Ata Akyürek, ülkücü gençlerin hazırladığı bildiride yer alan ülkenin bölünmez bütünlüğünü korunmasına yönelik isteklerini şu sözlerle ifade etti:

“Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Milli devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti, ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolüdür. Türkçemiz, bizleri bir arada tutan resmi dilimizdir. İstiklal marşımız, kahramanlık ve bağımsızlık destanıdır. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür.

Ülkemizi, Devletimizi, Bayrağımızı, Ezanımızı, Atamızı ve tüm milletimizi seviyoruz.

Ve diyoruz ki bizim milletimizin adı Türk milletidir. Bu büyük gerçeği, 29 Ekim 1923’te atamız Mustafa Kemal Atatürk ile bütün dünyaya ilan ettik.

Dolayısıyla bu konu ilelebet kapanmıştır.

Birtakım bölücü güçlerin amacı, Atatürk’ü unutturmak ve Türk Milletini yok etmekse bunu asla başaramayacaklardır. Çünkü hiçbir ışık güneşten daha parlak değildir.

Biz bu vatana faydalı ve hayırlı olmak için eğitim gören vatanını seven gençler olarak son sözümüz şudur:

‘Ne Mutlu Türküm Diyene’

Ülkücü gençlerin 5 maddelik bildirisinde ise şu görüşlere yer verildi:

1-) Türkiye Cumhuriyetine bağlı Devlet dairelerinde Türkiye Cumhuriyeti yani TC’nin kaldırılması girişimler, biz vatanını seven ülkücü gençleri son derece rahatsız etmiştir.

2-) Türküm, Doğruyum, Çalışkanım sözleriyle başlayan andımız, kimin neresine battı ki ilköğretim okullarında okunma zorunluluğu kaldırıldı. Bu durumu,

3-) Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcısı başöğretmenimiz, 20 y.y. en büyük dahi devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e karşı aleni düşmanlıklar beslenip ve onun inkılaplarını yok etmeye çalışanları,

  4-) Bu topraklar üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı içine alan ve kucaklayan

 “Ne Mutlu Türküm Diyene” vecizesini her yerden kazıyarak adsız ve çıplak bir millet oluşturmaya çalışanları,

 5-) Düzenlenecek olan yeni anayasamızda Türk sözcüğünün çıkarılması önerildi. Türklüğümüz kimleri rahatsız ediyor,  kime zararı dokunuyor ki Türk sözcüğü silinmeye çalışılıyor. Bu art niyetli ve hastalıklı zihniyeti,

Biz ülkücü gençler olarak şiddetle protesto ediyoruz.