Adana Anemon Otel’de verilen resepsiyona Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Ayhan Barut, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.  
Vali Mahmut Demirtaş ile Eşi Beyhan Demirtaş, resepsiyona gelen tüm  davetlileri tek tek karşıladılar.

Adana Valiliği tarafından hazırlanan ve beğeniyle izlenen video gösterisinin ardından Vali Demirtaş, konuşma yaptı. Vali Mahmut Demirtaş konuşmasını: ‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları vesilesiyle düzenlediğimiz Cumhuriyet Resepsiyonumuza hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.’ sözleriyle başlattı.
Vali Mahmut Demirtaş , ‘Bugün dünyada sahte özgürlük ve demokrasi vaatleriyle taş üstünde taş bırakılmayan şehirlere, kan ve gözyaşıyla yazılan insanlık dramlarına baktığımızda, Cumhuriyetin bizim için ne ifade ettiği ya da etmesi gerektiği, kendiliğinden ortaya çıkıyor.’ ifadesiyle Cumhuriyetin önemini vurguladı.


Konuşmasını, ‘Millet olarak farklılıklarımızı ayrılık değil, zenginlik vesilesi olarak görmeli; Cumhuriyet şemsiyesi altında tüm renklerimizle buluşmalıyız. Birbirimizi duymalı, dinlemeli, anlamalı, kendimizi karşımızdakinin yerine koymalıyız. Kısacası vatanımıza, bayrağımıza, devletimize ve cumhuriyetimize sahip çıkma bilincini, zihinlerimize işlemeliyiz.’ diyerek devam ettiren Vali Mahmut Demirtaş;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “muasır medeniyet” yolunda;  “muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma” hedefiyle  çağdaş dünyanın önüne geçmek, dünya milletleri arasında, milletimizi, memleketimizi ve Adana'mızı layık olduğu yere taşımak adına mesai kavramı gözetmeksizin çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini ifade etti.  Vali Mahmut Demirtaş sözlerini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmetle ve minnetle anarak tamamladı. 


Program, Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş'ın konukların masalarını ziyaret etmesi ve onlarla sohbet etmelerinin ardından sona erdi.