İSTER OKU
Vali Demirtaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Anadolu’nun dört bir yanında, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin canını hiçe sayarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, yine millet olarak sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı hiçbir güç sekteye uğratamayacaktır. Son dönemde iç ve dış odakların hain saldırılarını en üst seviyeye taşıdığı aziz milletimizin malumudur. Devletimiz, tüm ferdiyle birlikte gönül ve fikir birliği içinde bu odakların hain çabalarını boşa çıkarmaya muktedir ve kararlıdır. Vatanımız, kuruluşuna vesile olan o destansı ruhla sonsuza kadar özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaktır. 
Anadolu’nun dört bir yanını istila eden düşman işgalinden kurtulmak yolunda diğer şehirlerimizde olduğu gibi Adana’mızda da sergilenen destansı mücadele; tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen esaret kelepçelerini yakıp eriten bir ateştir. Özgürlük ve bağımsızlığımızın onuru, gururu ve coşkusunu yaşadığımız bugün; Milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz verilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha kararlılıkla ve yüksek sesle haykırdığımız gündür. 
Bizlere özgür ve bağımsız bir ülke armağan eden tüm kahramanlarımızın rehberliğinde, vatan sevgisinin gelecek kuşaklarca ebediyete kadar yaşatılacağını vurgularken, milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerini paramparça eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tarihe altın harflerle kazınan tüm milli mücadele kahramanlarımızı, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 15 Mart 1923 günü kente gelişinde "Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur" sözleriyle özel önem atfettiği Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü yürekten kutluyor, aziz hemşerilerime ve milletimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

İSTER İZLE