İşte o açıklama;
"20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep ilinde bir düğün töreni esnasında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın yaralanmış ya da hayatını kaybetmiştir. Bu olay milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemiz genelinde vatandaşlarımız tarafından açık ve kapalı alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklere yönelik tedbirler alınmasını zaruri hale getirmiştir.

Bu kapsamda, halkın huzuru, can ve mal güvenliği, milletin birlik ve beraberliğine kast eden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi uyarınca ilimiz genelinde kamuya açık cadde, sokak, boş arsa ve alanlarda yapılan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlanması vb. etkinliklerin yapılması yasaklanmıştır. 

Kapalı mekânlarda yapılacak düğün vb. organizasyonları düzenleyen işletmeler, temin edecekleri Özel Güvenlik personelinin irtibat bilgileri ile birlikte bağlı bulundukları Kaymakamlıklara önceden bildirim yapacaklardır. 

Yasaklama Kararına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32.maddesi hükmü uyarınca işlem yapılacaktır.

Yasaklama kararının uygulanmasından, kontrol ve takibinden Belediye Başkanlıkları, kolluk teşkilatları ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün sorumlu olmasını; alınan kararın 12/10/2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."