Samsun Barosu ev sahipliğinde yapılan genel kurula Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük’ün yanı sıra, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av.Timur Ortatepe, Av.Nevzat Elçi, Av.Duygu Özgüven, TBB Delegeleri
Av. Gül Cilli, Av. Hülya Acemoğlu, Av. Yurdagül Gündoğan, Av. A. Faruk Ulaş, Av. Mustafa Çinkılıç, Av. Ömer Burukan, Av. Ümit Büyükdağ, Av. İsmail Hakkı Atal ve Av. Burcu Pul, toplantıya katılım sağladı.

Genel kurul delegeleri kongre öncesi Samsun’daki Anıtpark'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu yapıldı ve hep birlikte İstiklal marşı okundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Feyzioğlu, burada yaptığı açıklamada, "19 Mayıs 1919 kurtuluş adımının atıldığı tarih, Samsun da kurtuluş adımının atıldığı yerdir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin dönüşümünü gerçekleştiren isimdir. Dönüşümün yeri de Samsun'dur” dedi.

Türkiye Barolar Birliği'nin 35. Olağan Genel Kuruluna, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri, 79 baro başkanı, TBB delegeleri ve avukatlar katılıyor.

Baroyu temsilen Baro Başkanı Av. Veli Küçük, TBB Delegeleri Av.Ümit Büyükdağ ve Av. İsmail Hakkı Atal, söz alarak gündeme, çevre davalarına ve güncel hukuki durumlara karşı düşüncelerimi paylaştı.

Baro Başkanı Av.Veli Küçük Genel Kurulda şunları ifade etti:

 “Kurtuluş yolunda ilk adımın atıldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 1919’dan tam 100 yıl sonra burada olmak bizler için büyük gurur. 31 Mart’tan sonra umutların filizlendiği ülkemizde Barolar ve TBB artık Avukatlık Kanunun 76.ve 95.maddesinden doğan görevlerini daha etkin yapmalı. Aksaray Barosu mensubu Av.İbrahim Ergin’in cenazesinde TBB başkanı ve sadece dört baro başkanı vardı, 2 Mayıs’ta Aksaray İcra Ceza Mahkemesinde başka birisi bu elim olayı örnek göstererek meslektaşlarımızı tehdit cüreti göstermiştir.

Mesleki dayanışmayı daha üst düzeyde yapmalıyız. TBB ve Baroların meslektaşlarımızın yargılandığı davalarda, Adalet Nöbetinde, TTB davası dahil sosyal ve toplumsal içerikli olaylarda ve davalarda olması gerekir. Biz daha milli ve yerliyiz yaklaşımı ve söylemi yanlıştır.” dedi.

TBB YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Mali içerikli genel kurul sonunda TBB Yönetim Kurulu oy çokluğu ile ibra edildi ve baro pulları ödemelerinden TBB tarafından ilgili baroların mensuplarının SDYF paylarından tahsil edilmeden peşinen kesilen bölümlerim ilgili barolara ödenmesine karar verildi.