Adana Gazi Ortaokulu’nda veli ve rehber öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Av. Veysel Tuncil, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, çocuk istismarının "Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar ve çocuğa kötü muamele” şeklinde tanımlandığına dikkat çekerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 41. maddesine göre, devletin her türlü şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alması gerektiğine yönelik anayasal düzenlemenin, çocuğun her türlü istismara karşı korunmasına yönelik bir acil eylem planının da hayata geçirilmesini zorunlu kıldığını sözlerine ekledi.

Seminer sonunda, veliler tarafından iletilen çocukların şiddet içerikli davranışlara eğilimi, sosyal medyanın kötüye kullanımı ve istismar olgusunun çeşitli örneklerini içeren sorularını da ayrı ayrı yanıtlayan Tuncil, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca, çocuğun haklarının korunması amacıyla; çocuğun yaşama, gelişme, korunma ve katılım haklarının güvence altına alınmasının ve çocuğun yarar ve esenliğinin gözetilmesinin, her kademede görev yapan herkesin birincil görevi olduğuna dikkat çekti.

Eğitim semineri sonunda, Okul Aile Birliği tarafından veliler ve okul yönetimi adına çiçek takdim edilerek Adana Barosu’na çocuk hakları alanındaki katkılarından dolayı teşekkür edildi.