Adana Büyükşehir Belediyesi, merkez Yüreğir İlçesi’nde Atakent, Yeni Doğan, Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerinin trafik yükünü taşıyan Yaşar Doğu Caddesi’nde asfalt yenileme çalışması başlattı. Bin 600 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğindeki Yaşar Doğu Caddesi, toplam 6 bin ton sıcak karışımlı bitümlü asfalt ile kaplanarak, otoyol standartlarına kavuşturulacak. 
Kent merkezinde trafik yükünü sırtlayan projeleri hayata geçiren, altgeçit, köprü ve yeni bulvarlarla hemşehrilerine rahat nefes aldıran Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı, merkez Yüreğir İlçesi’nde yoğunlaştı. 4 yıllık süreçte 350 kilometrelik yolda sıcak asfalt, 2 bin 100 kilometrelik yolda sathi kaplama gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir’in ana arterlerinden, Atakent, Yeni Doğan, Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerinin trafik yükünü taşıyan Yaşar Doğu Caddesi’ni otoyol standartlarına kavuşturmak için harekete geçti. İlk etapta frezeli makinelerle eski asfaltın sökümü yapılırken, bu güzergahta yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da gözden geçirilip, ihtiyaç duyulan yerlerin onarımına başlandı. 


Gaffar Okkan Caddesi, Fatih Caddesi, Sarmaşık Caddesi ve Sedir Yaprağı Caddesi ile bağlantılı olan, bin 600 metre uzunluğundaki, 35 metre genişliğindeki Yaşar Doğu Caddesi’nde altyapının uygunluğu sağlandıktan sonra sıcak karışım bitümlü asfalt dökümüne geçilecek. Toplam 6 bin ton asfaltla kaplanacak Yaşar Doğu Caddesi, Yüreğir halkına otoyol konforunda hizmet vermeyi sürdürecek.