Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Demetevler Mahallesi Demetevler Sokak'ta meydana geldi.

 
Tek başına yaşayan Ayşe Ulu'nun (96) evine pencerenin demir parmaklıklarını keserek giren kimliği tespit edilemeyen bir kişi, evde değerli bir eşya bulamayınca yatağında uyuyan yaşlı kadının odasına girdi. Yaşlı kadın uyandığında kulağındaki küpeyi almaya çalışan hırsızla göz göze geldi. Hırsız mutfaktan aldığı bıçakla kendisine karşı koyan yaşlı kadını, "Küpelerini ver, yoksa kulağını keser ben alırım" diyerek tehdit etti. Hırsızla başa çıkamayacağını anlayan yaşlı kadın, kulaklarındaki küpeleri çıkarıp hırsıza verdi.

Küpeleri aldıktan sonra yaşlı kadını bağırmaması konusunda uyaran hırsız, pencereden çıkarak kaçtı. Yaşlı kadın, hırsızın gitmesinin ardından korku içinde çocuklarından birinin eve gelmesini bekledi. Telefon kullanamayan yaşlı kadın, öğleye kadar kimse gelmeyince polise haber veremedi.
 
Ayşe Ulu, öğle saatlerinde oğlunun gelmesiyle durumu ona anlattı. Ayşe Ulu'nun oğlu olayı hemen polise bildirdi. Eve gelen polisler, inceleme yaptıktan sonra yaşlı kadını ifadesini almak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürdü.

Yaşadığı korku dolu anları polise de anlatan yaşlı kadının olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi. Ayşe Ulu, yüzünü hatırlayamadığı için emniyetteki sabıkalı hırsızların fotoğrafından da zanlıyı teşhis edemedi. Polis, hırsızı evde bıraktığı bıçaktaki parmak izinden tespit etmek için çalışma başlattı.

Ayşe Ulu, emniyette verdiği ifadenin ardından polis tarafından tekrar evine götürüldü. Baston ve polislerin yardımıyla dahi yürümekte güçlük çeken yaşlı kadın, basın mensuplarının sorularına da yanıt vermedi.