Fen Edebiyat Fakültesi 2014 2015 eğitim öğretim yılını tamamlayarak mezun olan öğrenciler için Kongre Merkezi’nde tören düzenledi. Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dönem birincisinin öğrenciler adına konuşmasının ardından kürsüye çıkan Dekan Prof. Dr. Selahattin Serin, mezuniyet aşamasına gelmiş öğrencilerine iş hayatlarında başarılar dileyerek bundan sonraki süreçte de fakülte ile olan iletişimlerini devam ettirmelerini istedi. Prof. Dr. Serin Fen Edebiyat Fakültesinin 124 akademik personel ile 3 bin 205 öğrenciye 8 bölümde eğitim öğretim verdiğini hatırlatarak, bu güne kadar fen edebiyat fakültesinden 10 bin 691 mezun verdiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Fen Edebiyat Fakültesi’nin 30. Dönem mezunlarını verdiğini belirterek Üniversitenin en köklü fakültelerinden biri olarak öğrenci sayısının 3 bin 200’ü aştığını söyledi. Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“Üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde Fen edebiyat Fakülteleri de önemli görevler üstlenmektedir. Temel bilimlerin öğretildiği ve bilim üretilen merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite sistemi içindeki yeri ve katkısı büyüktür. Fen Edebiyat Fakülteleri toplumun sadece bilimsel alanda gelişmesine değil aynı zamanda toplumun eğitimine de değerli katkılarda bulunmaktadır. Fen edebiyat Fakültesi mezunlarının büyük bir bölümünün orta öğretimdeki eğitim kurumlarında görev aldıkları düşünülürse bu katkının önemi daha iyi anlaşılır.” 

Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Kibar’ın plaket ve diplomalarını vermesinin ardından öğrencilerin keplerini fırlatmaları ile son buldu.

 

Hukuk Fakültesi 4. Dönem Mezunlarını Verdi.

Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren öğrencinin arkadaşları adına yaptığı konuşmanın ardından kürsüye Dekan Prof. Dr. Mustafa Çeker çıktı. Prof. Dr. Çeker, Çukurova Üniversitesi’nin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu hatırlatarak, Hukuk Fakültesi’nin ise en genç fakülte olduğunu söyledi. Mezun sayılarının 222’ye ulaştığını belirten Prof. Dr. Çeken kısa sürede öğrenci sayılarının ise 721’e çıktığını söyledi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise öğrencilere seslenerek şunları kaydetti;

“Bugünden sonraki zamanda birçoğunuz, mahkemelerde davaları karara bağlayan ve adalet dağıtan hâkimler, ceza yargılamalarında iddia makamı olarak adalete hizmet eden savcılar, adaletin tecellisinde bir nevi amme görevi yapan kanunların tam olarak tatbikinde haklı ile haksızın ayırt edilmesinde başkalarının hakkını arama ve kollama mesleği mensubu avukatlar olarak görev yapıyor olacaksınız. Sevgili mezunlarımız her meslekte olabildiği gibi sizlerin de görevli olacağınız ortam ve koşullarda görevin doğru yapılmasını engelleyecek durumlarda kalabilirsiniz. Ancak hukukun bir vatandaş olarak hukukçunun kendisi için de önemli olduğunun bilincinde olarak kararlarınızda dürüstlükten asla ödün vermeyin.”

Açılış konuşmaları ve mezun öğrencilerin yemin töreninin ardından dereceye girenlere plaket ve diplomalarının verilmesiyle, öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

 

BESYO Öğrencileri Keplerini Havaya Fırlattı…

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu da Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 2014- 2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerini mezun etti. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, akademisyenler öğrenciler ve velileri katıldı.

Öğrencilerin kortej eşliğinde ailelerini ve protokolü selamlamalarının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak’ın öğrencilere hitabının ardından kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, sağlıklı bir toplum yetiştirilmesinde mezun öğrencilere çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ve Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Behice Durgun tarafından plaket ve diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile tören sona erdi.