Başkan Özgan misafirlerine SODES Düşler Alemi, İskele ve Dağılcak Sosyal Tesislerini gezdirip Kozan’da yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

YILMAZ, “KOZAN’DA ÇOK FARKLI BİTKİ TÜRLERİ YETİŞMEKTEDİR”
Kozan’ın güzel bir ilçe olduğunu kaydeden Nurs Lokman Hekim Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yılmaz, “Ben altı yıl önce gelmiştim ama bugün ilçemizde çok büyük farklar gördüm. Gerçekten çok güzel hizmetler almış bir ilçe. Bu tür ailelerin gelip oturabileceği, dinlenebileceği yerler huzur verici yerler. Sayın başkan istese farklı yerlere de yapabilirdi ama gezdiğimiz her yer çok güzel ve çok müthiş. Kendisine ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kozan’da ki bitki çeşitliliğine de değinen Yılmaz, “Bizim ürünlerimizde kullandığımız bitkilerin yaklaşık yüzde onluk bir bölümü Kozan’dan elde ediliyor. Özellikle ilçemizin yayla ve dağlık kesimlerinden bu bitkileri elde ediyoruz. Örneğin Mersin tarafından topladığımız bir kekiği Kozan’da topladığımızda yüzde yirmi Kozan’dan topladığımız kekikten daha fazla verim alıyoruz. Anamur’da topladığımız bir ton kekikten on kilo verim alıyorsan Kozan’dakinden on beş kiloya kadar alabiliyoruz. Kekiğin yağı çok fazla. Kekiğin yanı sıra Kozan’da çok farklı bitki türleri yetişmektedir. Kozan önemli bir bölgedir. İlçe içerisinde güzel hizmetlerimiz olacak. Kozan’da satış noktamız var.” Dedi.

 

SEKİN, “KOZAN ÇOK DEĞERLİ BİR İLÇEMİZ”

            Koza TV ve Kanal A Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin; “Kozan çok değerli bir ilçemiz. Neden değerli? Sayın Başkanımızın yaptığı hizmetler çok öne çıktı. Sadece Kozan’ı tanıtma noktasında değil Kozan artık Adana’yı da tanıtmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kozan’a geldi ve burada uzunca bir vakit geçirdi. O’nun buraya ayırdığı o süre bence gösteriyor ki Kozan’a çok ayrı bir değer ve önem veriyor. Kozan’a Sayın Başkanımızın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kozan dışında yaşayan hemşerilerimiz de bu hizmetleri takip ediyorlar. Başkanımızın başarılarının devamını diliyoruz” diye kaydetti.

 

SOYLU, “KOZAN ADANA’YI ADANA YAPAN BİR İLÇEMİZDİR”         

            Koza TV İzleyici Temsilcisi Gazeteci Nedim Soylu; “Öncelikle Kozan bizim ve Adana için stratejik bir öneme sahip. Kozan Adana’yı Adana yapan bir ilçemizdir. Kozan’ımızın sadece kendi nüfusu kadar Adana’mızda Kozanlı ikamet etmektedir. Bizim için çok değerli bir ilçe. Kozan’a yıllar önce birkaç kez gelmiştim. Ama bu geldiğimde tanıyamadım. Müthiş bir değişim yaşanmış ve müthiş işler yapılmış. Yerel yönetim anlamında mantık değişmiş. Bu mantığı bütün bu hizmetlerin içerisinde görüyoruz. Ben kolay kolay insanları övmeyi sevmem. Özellikle siyasette. Ama yapılan bu hizmetleri de görmezden gelemem. Bu hizmetlerin hakkını vermek lazım. Alkış tutmak lazım. Bu hizmeti getiren ve bu mantığı ilçeye oturan ve ilçenin çehresini değiştirerek dünyaya tanıtan belediyecilik anlayışına alkışlıyorum.” dedi. 

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Belediye Başkanı Kazım Özgan; “ “Adana’nın medarı iftarları dostlarımızın ziyaretlerinden çok memnun oldum. Adana için önemli değerler. Sayın Başbakanımızın mitingini canlı olarak yayınladılar. Kendileri ile daha önce canlı yayınlarda bir araya geldik. Bizi seviyorlar bende onları seviyorum. Allah işlerini rast getirsin. Koza, Nurs ve Kanal A televizyonlarına çok teşekkür ediyorum. Bu televizyon gurubu Adana’mız için büyük bir şans. İnşallah ileride çok daha büyük yerlere geleceklerdir. Başarılar diliyorum” şeklinde kaydetti.

            Ziyarette AK Parti Kozan ilçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili’de eşlik etti.