Çukurova ilçesinde yer alan Ercan Çetin Doğal Park içerisindeki Geleneksel Yöre Dernekleri Şenliği Adana halkının büyük katılımına sahne oldu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandığı şenliğe, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da katıldı. Vatandaşlarla kucaklaşan ve hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Soner Çetin, yöre derneklerinin kurmuş olduğu stantları teker teker gezdi. Yöresel lezzetlerin tadına bakan Çetin’e yöresel hediyeler de takdim edildi.
Şenlikte dikkat çeken önemli etkinliklerden biriside Yozgatlılar Derneği standında yaşandı. Yozgat a özgü lezzetlerin sunulduğu ve ikramların yapıldığı Yozgatlılar Derneği standında sponsorluğunu; Yozgat ın önde gelen kuruluşlarından Coşkun Tuğla Sahibi Saffet Coşkun ve Adana da Yemekçilik sektöründe ayrı bir yeri ola Tuğra Yemekçilik sahibi Ramazan Tuğra yaptı. Öyleki Yozgat a has Arabaşı Çorbası, Testi Kebabı ve Kavurga ikramı çok yoğun ilgi gördü.

Yozgatlılar Derneği Başkanı Av. Musa Şahin şenlikle ilgili açıklamasında “Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin e teşekkürlerini ifade ederek, katılımdan memnuniyetini” ifade etti. Başkan Şahin “Adana da yaşayan insanlarımızın Ülkemizin kültürlerini lezzetlerini yerinden ve o yörenin bizatihi sorumlularından tanımaları büyük önem arz etmektedir. Bunun ileriki yıllarda daha geliştirilerek devamını arzu ettiklerini” dile getirdi.
Şenlik Başkan Soner Çetin in Dernek Yöneticilerine plaket vermesi ve standları ziyaretiyle devam etti.