Adana’da yaşayan kesimlerin değerlerini tanıtmak üzere Çukurova’da “Hemşehri Günleri” de düzenleyeceklerini belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ekonomiye katkı ve değerlerimiz adına her şeyi yapacağız” dedi.

HALAYLAR VE METRELİK KEBAPLA BAŞLADI

Kırsal-Der, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Şubesi’nin katkıları, Çukurova Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliği ile 5 gün sürecek olan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri şenlik havasında başladı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta folklör ekibiyle birlikte halay çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin başarılı performansıyla büyük ilgi çekti. AESOB Başkanı Kazım Barışık ile birlikte metrelik kebabı pişirerek konuklara ikram eden Başkan Çetin’e desteği için iki ayrı plaket verildi.

EKONOMİYE BİR NEBZE KATKI YAPMAK İÇİN...

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, IŞİD’in elindeki 49 Türk’ün kurtarılmasından duyduğu sevinci dile getirerek başladığı konuşmasında, Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nin amacının üreticilerle tüketicileri bir araya getirmek ve böylece ekonomiye katkı yapmak olduğunu anlattı. Adana’nın nitelikli göç veren ve işsizlikte Türkiye 1’incisi olan bir il olduğuna dikkat çeken Çetin, “Bu kötü gidişi tersine çevirmek ve ekonomiye bir nebze katkı yapmak için yaptığımız bu etkinliğin yanı sıra Trabzon Günleri, Antakya Günleri gibi Hemşehri Günleri de düzenleyip yöresel lezzetleri tanıtacağız” dedi.

KADIN ÜRÜNLERİ PAZARI 2 GÜN SÜRECEK

Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Tanıtım Etkinliğine yoğun katılım olurken Başkan Soner Çetin, Kadın Ürünleri Pazarı’nın haftada iki gün olarak devam edeceğinin altını çizdi. AESOB Başkanı Kazım Barışık, Yöresel Ürünler Pazarı’nın 6 ayda 1 yapılmasını önerirken İş ve Meslek Kadınları Federasyonu Şube Başkanı Ayça Katlav, “Kadın emeğinin pazarlanmasının önemi” üzerinde durdu. Antalya merkezli Kırsal Gelişme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Sedat Kolcuoğlu da, “Çukurova Belediyesi destek ve kolaylık sağlamaya devam ederse neler neler yaparız” diye konuştu.