Alınan sertifikalarla isteyen kursiyerlerimiz KOSGEB Girişimcilik Destek Programına başvuru yaparak yeni kuracakları iş yerleri kuruluş giderleri, makine teçhizat giderleri ve işletme giderleri için 50.000 TL'ye kadar hibe, 100.000 TL'ye kadar faizsiz kredi desteğinden faydalanabileceklerdir.'' diyerek yatırımcı gençlerin önünü açtıklarını belirtti.

Hizmete açılan kültürevleri sayesinde birçok etkinliğin yapılabildiğini belirten Başkan Çelikcan '' Hizmete açtığımız kültürevlerimizden 7'den 70'e bütün vatandaşlarımız faydalanıyor. Burada sertifikalarını verdiğimiz gençlerimiz kendi işyerlerini kurabileceklerdir. Amacımız sosyal belediyecilik doğrultusunda gençlerimizin önünü açmanın yanı sıra Yüreğir'deki işsizliği azaltmak, insanlarımızı iş dünyasına işveren olarak girmelerini sağlamaktır. Adana KOSGEB Müdürlüğü ile işbirliği yaparak istihdama yönelik kurslarımızı sürdürüyoruz.'' şeklinde konuştu.


Konusunda uzman kişiler tarafından kursiyerlere eğitim verildiğini belirten Başkan Çelikcan Osmaniye, Mersin, Adana ve Hatay Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanları'da kursiyerlerimize yemek yapma eğitimleri verdiler.  Böylece kursiyerlerimiz her bölgenin yemek tariflerini öğrenme fırsatı buldular. Bunun yanı sıra sektörde iş yapma ve çalışma konusundaki, deneyimlerini kursiyerle paylaştıklarını belirtti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan proje çalışmalarına katkılarından dolayı dernek başkanlarına teşekkür ederek plaket verdi.