Havutlu İlkokulu’nun  ‘’Velilerimizle sihirli paylaşımlar’’ adlı projesinde , Öğrenciler velileri ve öğretmenleri ile birlikte muhteşim bir proğram ortaya koydu.
Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve İlçe Milli Eğitim Müdürünü portakal çiçeğinden yapılan kolye ile karşılayan öğrenciler ve velileri,  halk oyunları ekibi ile yöresel oyunları sundular.
Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Sarı, İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç,, İl Mili Eğitim Müdürlüğü Marif Müfettişler Başkanı Ersan Yaşkeceli,  şube müdürleri , okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci velisi ve Havutlulu vatandaşın  katıldığı etkinlikte. Misafirlere öğrencilerin  bahçelerinden getirdikleri Portakal ve Limon suyu ikram edildi.

Proje kapsamında öğrenci velilerinin yaptığı resim ve  el işi  sergisi açılırken, misafirlere yöresel ikramlarda da bulunuldu.
Proğram sırasında öğrenciler velileri ve öğretmenleri ile birlikte şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek  Mevlevi gösterisinde bulundular.
Öğrenci-veli-öğretmenlerden oluşan sanatçıların  tiyatro oyunundan sonra koro ve solo olarak şarkılar söylendi.
Bu proje ile öğrenci-veli-öğretmen dayanışmasının en iyi örneği de  Havutlu İlkokulu’nda  başarılı sahnelendi.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, bu tür projelerle velilerin okullarımızdaki etkinlikleri daha çok sahiplendiklerini, okullarında bölge halkı ile kaynaşmayı artırdığını söyledi. Kaymakam Genel, daha sonra okul Müdürü ve öğretmenlerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.