Kurslara katılacak olan öğrencilerin malzemeleri Yüreğir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kurslara katılacak olanlara malzemeleri 20 Haziran Çarşamba saat 17.00 de düzenlenen törenle dağıtılacak.

 

 Yaz Okulları Köy Hizmetleri, Demirspor Tesisleri, Doğankent, Solaklı, Misis ve Geçitli sahalarında gerçekleştirilecek. Bu dönemde yaklaşık 2 bin öğrenci bu kurslardan faydalanacak. Kurslar, Yüreğir Belediyesi Spor Direktörü Necip Erdoğan nezaretinde gerçekleşecek.

 

 Hedeflerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sağlıklı bireyler, sağlıklı bedenler ve gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine yönelik bir çalışma olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘ Geçen yıl başlattığımız bu uygulama çok başarılı oldu. Okulların tatile girmesiyle çocuklarımız boş kalıyorlar. Çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, kötü alışkanlıklara bulaşmaması, bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak ve sosyalleşmeleri amacıyla bu kursları düzenliyoruz. Amacımız çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp spora yönelmeleridir. Bu kurslarla çocuklarımızın takımdaşlık, arkadaşlık duyguları gelişecek ve daha paylaşımcı olacaklardır.’şeklinde konuştu.