Çukurova Kalkınma Ajansı destekleri ve Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nin yürüttüğü ‘Mesleğim Uudum Projesi’ Köprülü Mehmet Akif Kültür Evin de devam ediyor. Kursiyerleri ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan çalışmaları yerinde gördü. Kursiyerler kendi yaptıkları ürünlerden bazılarını Başkan Çelikcan’a hediye ettiler. Doğum günü buğün olan kursiyerin doğum gününü kutladılar.

 

Yerel Yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinden başarılı sonuçlar ortaya çıktığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan  ‘Bölgemizde göçle gelen engelli kadınlara yönelik mesleki eğitim ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen projemiz Mehmet Akif Ersoy Kültür evinde faaliyete başlamış durumda. 50 engelli kadınının katılım gösterdiği kursta, kadınlara uzman hocalar eşliğinde Hazır Giyim Eğitimi ve Trikotaj Eğitimleri verilmektedir. Eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecektir. Aynı zamanda kurstan mezun olan 5 engelli kadın birey istihdamı sağlanacaktır.

 Proje kapsamında 40 adet Tekstil makinesinden oluşan Örgü ve Hazır Giyim Atölyesi kurularak modern atölyelerde engelli kadınlar hizmet vermektedir.

 

Ben buraya gelen bütün arkadaşlarımızı ve hocalarımızı kutluyorum. Çok önemli bir görev üstlenen Seyhan Soroptimist Kulübü Derneğimizin bütün üyelerini kutluyorum. Yüreğir deki 10 adet Kültür Evimiz de bütün engelli vatandaşlarımıza eğitim vermenin kıvancı içerisindeyiz.’şeklinde konuştu.

 

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Duygu Sezginer engellilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek ‘Bizlere bu imkanları sağlayan Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’a teşekkür ediyorum. Biz burada engellilerimizle birlikte hazır giyim, trikotaj, örgü makinesi eğitimi verilmesini sağlıyoruz. Kursiyerlerimiz burada kendi ihtiyaçlarını gideriyorlar ve bazı arkadaşlarımız burada ürettiklerini satarak kendi ev ekonomisine katkı sağlıyor. Bizlere bu mekanları vererek insanlarımıza yardımcı olan Başkanımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Usta Öğreticiler yaptıkları açıklamada insanlara faydalı olabilmek için uğraştıklarını belirtiler.Bu anlamda Halk Eğitim Müdürleri ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür ettiler.